Nesten for Jakob Ingebrigtsen

Ny rekord og veldig nære VM-kravet for seniorer

I FORM: Jakob Ingebrigtsen klarte akkurat ikke den norske rekorden og VM-kravet for seniorer. Tirsdag kom han i mål på 3.40.31. Det er europeisk juniorrekord, og få hundredeler bak den norske seniorrekorden til Henrik Ingebrigtsen. Foto: Frode Olsen

Jakob Ingebrigtsen klarte dessverre ikke VM-kravet for seniorer da han for andre gang på fire dager gjorde et forsøk på å nå 3.39.50. Sluttiden til Sandnes-løperen ble 3.40.31.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 14.02.2018 kl 15:58

I helgen senket Jakob Ingebrigtsen sin egen europeiske junorrekord på 1500 meter innendørs da han løp på 3.40.96 i Belgia.

Det var likevel ikke fort nok til å komme under kravet til innendørs-VM for seniorer. Kravet er 3.39.50, det samme som norgesrekorden for seniorer.

Tirsdag kveld fikk han en ny sjanse til å slette den norske innendørsrekorden, som forøvrig holdes av storebror Henrik Ingebrigtsen. Løpet gikk i den franske byen Lievin, og Jakob Ingebrigtsen kom så nære det nesten er mulig.

– Jakob ble liggende med de samme løperne som i Belgia på lørdag. Underveis snublet han i beina på løperen foran seg, og holdt på å falle. Han klarte likevel å hente seg inn, og løp seks tideler fortere enn på lørdag. Sluttiden ble 3.40.31, sier Gjert Ingebrigtsen på telefon fra Frankrike.

Gjert Ingebrigtsen er tilsynelatende ikke så opptatt av selve VM som skal foregå i den engelske byen Birmingham de fire første dagene i mars.

– Jakob skal uansett ikke delta i VM. Det har aldri vært planen. Det er likevel mulig at vi kommer til å arrangere et nytt forsøk på VM-kravet og Henriks norske rekord gjennom et «brødrestevne» i Sandneshallen. Det er noe vi skal vurdere, sier Gjert Ingebrigtsen.

Ayanleh Souleiman vant løpet på 3.35.39. Med 3.40.31 endte Jakob Ingebrigtsen på 7. plass.

På 60 meter hekk ble norske Vladimir Vukicevic nummer tre med årsbeste 7.73, tre hundredeler bak kravet til innendørs-VM og ytterligere ett bak hans egen norske innendørsrekord.

Her kan du lese hele resultatlisten

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...