Netland har sagt opp

SLUTTER: Anders Netland forlater Sandnes kunst- og kulturhus til fordel for å jobbe som kultursjef i Tysvær kommune. Foto: Borghild Gudmestad

Kunst- og kulturhussjef Anders Netland har takket ja til å bli kultursjef i Tysvær kommune. Hans siste arbeidsdager i Sandnes blir midt i mai.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sandnesposten har tidligere omtalt at kulturhussjef Anders Netland har søkt på stillingen som kultursjef i Tysvær kommune. Den stillingen fikk han tilslag på.

Les også: Netland har søkt toppjobb i Tysvær

– Det medfører riktighet. Min siste offisielle arbeidsdag blir 1. juni, men litt avspasering og momenter i avviklingen, fører til at jeg slutter medio mai, sier Netland til Sandnesposten.

Av hensyn til familie

Sjefen for kulturhuset forteller at avgangen skyldes familiære hensyn. Han er opprinnelig fra nordfylket, og har fortsatt godt voksne foreldre boende i området.

– Jeg er på ingen måte lei av jobben i Sandnes. Trivselsfaktoren har vært, og er veldig høy, men nå flytter vi etter hvert til det jeg kaller for hjemover. I tillegg til voksne foreldre, har vi tre barnebarn som det skal bli kjekt å flytte nærmere mot. Jeg skal ukependle de to første årene. Den ene sønnen min skal fullføre videregående her i Sandnes, og som familie flytter vi sammen når han er ferdig på skolen, sier Netland.

Jobbalternativene innen kunst og kultur henger ikke på trær, men da stillingen som kultursjef i Tysvær dukket opp, var det naturlig for Netland å søke på stillingen.

– Sammenlignet med størrelse, er Tysvær én av de kommunene i landet som satser sterkest på kultur. De har et flott hus, bibliotek, badeanlegg, kulturskole og bredt idrettstilbud. Jobben blir noe annerledes enn den jeg har hatt i Sandnes, og jeg gru-gleder med litt til å ta fatt, sier han.

Attraktiv stilling

Anders Netland forteller at Sandnes kunst- og kulturhus nylig har hatt styremøte. Der ble det utnevnt en intervjukomité, som får jobben med å presentere forslag til arvtaker overfor styret som skal stå for nyansettelsen. Det er for øvrig ordfører Stanley Wirak (Ap) som er styreleder for kulturhuset i Sandnes.

– Jeg skal selvsagt ikke ha noe med den prosessen å gjøre, men det vil være viktig, tror jeg, at stillingen blir lyst ut nasjonalt. Leder for kulturhuset i Sandnes er en attraktiv stilling. Det finnes sikkert mange gode kandidater som kan tenke seg å flytte til distriktet. På den andre siden vil gode lokale kandidater alltid være attraktive. Stillingen blir trolig lyst ut allerede før påske, sier Netland.

Anders Netland begynte i stillingen som sjef for kulturhuset i 2007.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...