Nina får dobbelt så mange hyller å fylle

KLAR: Nina Loen sørger for at alt er på plass i hyllene til åpningsdagen. Foto: Andreas Kydland

Rema 1000 ved Kvadrat er blant kjedens butikker som selger mest i landet per kvadratmeter. Denne uken flytter Nina Loen og butikken til Lurabyen og dobler butikkstørrelsen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Da kjøpmann Bjørn Arild Eidsmo startet ved Rema 1000 ved Kvadrat på Lura i 2004, så fram til å drive en mindre butikk. Nå dobler han butikkstørrelsen.

– Vi øker fra rundt 700 kvadratmeter i dag til 1550 kvadratmeter i Lurabyen, sier kjøpmann Bjørn Arild Eidsmo.

Dermed blir det mange flere hyllemeter som skal fylles av Nina Loen og de andre ansatte som blir med på det korte flyttelasset.

Lang fartstid

Sammen med kona Anvor er Eidsmo veteran i matvarekjeden med fartstid helt tilbake til 1989.

– Da drev vi Rema 1000 Forus. I 2004 gikk vi over til den nye butikken i Somaveien og så fram til å jobbe i en liten, koselig butikk, sier Eidsmo.

Men årene siden 2004 har vært hektiske, mildt sagt. Butikken i Somaveien er blant matvarekjedens butikker i landet som selger mest per kvadratmeter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DOBLER: Kjøpmann Bjørn Arild Eidsmo får en over dobbelt så stor butikk torsdag. Foto: Trond Eirik Olsen

– I dag bruker vi i snitt åtte og en halv dag på å selge ut hele varebeholdningen i verdi, forteller kjøpmannen.

Det viser godt igjen på omsettingstallene. I 2005 omsatte butikken for 41,4 millioner kroner. I fjor var tilsvarende tall 115,5 millioner kroner ifølge tall fra bedriftsopplysningsdatabasen proff.no.

– Folk lo da vi sa vi skulle omsette for over 100 millioner kroner. Nå har vi som mål å passere 200 millioner på et tidspunkt.

Søndagsåpent

Butikken i Lurabyen byr også på en søndagsåpen butikk, den foreløpig eneste i bydelen, med 886 forskjellige varer i sortimentet.

– Til sammenligning hadde vi i tiden på Rema 1000 Forus 976 artikler i sortimentet. Den søndagsåpne butikken har med andre ord nesten like mange artikler som selve butikken på Forus den gang, sier han.

Selv om ekteparet Eidsmo har nær 28 års erfaring i matvarekjeden, har det på ingen tidspunkt vært et alternativ å trappe ned.

– Det er dette som trigger oss. Det bygges mye i området, og det nye senteret er utrolig spennende. Vi investerer mye i butikken, satser på langt større utvalg og er i så måte avhengig av gode besøkstall for at det skal svare seg. Det har jeg stor tro på vi skal få til, sier Eidsmo.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...