Dagens gauk: Nina har gitt ut tre 
bøker i år

BOK: Nina Bay er ute med sine tredje bok på ett år. Nå gleder hun seg til jul. Foto: Borghild Gudmestad

Nina Bay har mange 
historier på lager, og lover flere magiske fortellinger for barn, også neste år.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Du er ute med din tredje bok på ett år. Hva er det som driver deg?

– Det må nok være noe så enkelt som at jeg elsker å skrive og å finne på historier og fortellinger. Jeg har alltid hatt livlig fantasi, og det er fint å få noe av det ut av hodet og ned på papiret. For meg er dette rett og slett en drømmejobb.

Hva skriver du om?
– I bøkene om Eksplodera kan jeg finne på sprell, trylletriks og magiske skapninger som jeg av hele mitt hjerte kunne ønske eksisterte i virkeligheten. Det er umulig å la være å skrive enda flere bøker når man får lov til å boltre seg med å lage fantasifulle historier som attpåtil blir så fint illustrert som de blir.

Har du nye fortellinger på gang?

– Jeg har flere skriveprosjekter i skuffen. Disse skriver jeg litt på nå og da og håper selvsagt at det til slutt vil bli en bok eller flere av dem også.

Er førjulstiden hektisk for en forfatter?

– Ja. Nå før jul er det veldig travelt. De neste dagene er det signeringer hver dag. Jeg synes det er veldig koselig å få lov å delta på signeringer. Der møter jeg mange hyggelige mennesker, både barn og voksne, som er innom og ser på bøkene eller bare tar seg en prat og en pust i bakken. Mange kjøper med seg et eller flere signerte eksemplarer. Jeg synes fremdeles det er litt sprøtt å faktisk sitte der å skrive signaturen min. Men det er veldig kjekt altså. Sprøtt, men kjekt.

Hva liker du best med Sandnes?

– At det bor så mange kjekke folk her.

Hva liker du minst med Sandnes?

– Været ...

Hva er det beste dialektuttrykket?

– Ittepå.

Hvis du hadde vært ordfører for én dag, hva ville du gjort i byen?

– Jeg ville nok satt opp en statue av Eksplodera i alle fall. Ha ha. Neida. (Joda). Jeg ville innført kjøttfri mandag og sponset buss/togkort for alle som reiser kollektivt til jobben.

Har du et favorittsted i Sandnes?

– Det er mange, men akkurat nå er jeg ganske forelsket i Langgata. Det er så fint der nå med alle julelysene og det digre juletreet. Dessuten befinner et annet favorittsted, nemlig Vatne bokhandel, seg der i gata. Ormaskogen er en annen favoritt. En jogge- eller gåtur her har alltid skuldersenkende effekt. For ikke å glemme Gisketjern, tidlig om morgenen når det enda er litt dis og tåke i lufta og svanene fremdeles sover. Da er det veldig fint og fredelig der.

Hva liker du best å bruke førjulstiden til?

– Boksigneringer, vente på snøen som aldri kommer, pepperkakespising, mandarinspising, kaffedrikking, boklesing og julemusikk. Jeg pleier også å bruke en ettermiddag eller to i førjulstiden til å øve på å lage nøttesteik slik at jule- og romjulsmiddagen er sikret. Da jeg var barn synes jeg det beste var å snike i gavene, men nå er det ikke lenger særlig mange gaver å snike i ...

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...