NM på hjemmebane kan ryke for Filip

Filip Ingebrigtsen har slitt med sår hals etter VM-bragden. Torsdag kveld løper han etter planen Diamond League i Zürich, og først etter dette løpet vil han ta stilling til om han stiller på startstreken i NM på hjemmebane lørdag og søndag. Foto: Frode Olsen

Sykdommen etter VM gjør at Filip Ingebrigtsen er usikker på formen før Diamond League i Zürich og NM på hjemmebane. I verste fall må han kaste inn håndkleet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 23.08.2017 kl 13:58

Filip har slitt med sykdom etter VM-bronsen og er derfor litt usikker på formen inn mot Diamond League i Zürich torsdag kveld og NM på hjemmebane til helgen.

Med 50.000 dollar (377.000 kroner) i førstepremie på 1500 meter i Diamond League, er det ikke noen tvil om hva som må prioriteres. Andre- og tredjeplass betaler henholdsvis 20.000 og 10.000 dollar, mens minsteutbetaling (åttendeplass) gir 2000 dollar.

– Jeg føler meg pigg og ikke sløv. Det er litt enten eller hvordan kroppen er etter sykdom, men jeg tror jeg springer i Zürich, sier Filip til Sandnesposten.

– Hva med NM?

– Jeg er meldt på 800 og 5000 meter. Så i utgangspunktet skal jeg løpe de distansene. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å rekke det og er innstilt på å «gunne på», sier han, men innrømmer samtidig at det avhenger av hvordan kroppen kjennes etter Zürich.

Jakob Ingebrigtsen er meldt på i hele fire øvelser under NM. 800m, 1500m, 3000m hinder og 5000m. Etterpåmeldingen til 800m og 5000m er nettopp fordi Filip blir ansett som usikker til NM.

– Jeg vet ennå ikke om jeg løper alle de fire distansene. Den som frister minst er 3000 meter hinder. Men i NM er nivået ikke like høyt som i VM. Det igjen taler litt for øvelsen, sier Jakob Ingebrigtsen onsdag ettermiddag.

Leder av friidrettsgruppen, Arild Netland, forteller at klubben måte søke om dispensasjon for å etteranmelde løperen i to øvelser mer enn planlagt.

– Den gikk heldigvis gjennom. Det var Gjert som gjorde henvendelsen, og vi søkte forbundet. Så får vi se om formen tilsier så mange løp, men nå er han i alle fall teknisk klar, sier Netland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...