Sandnesposten A/S

Nok en Frp-politiker på vei ut dørene

EXIT: I løpet av kort tid er Henny Mauritzen den andre Frp-politikeren som har gitt beskjed om at tiden i poolitikken er over. Wenche Meinich-Bache har også gitt nei til nominasjonskomiteen. Foto: Privat

Frp mister engasjementet til Henny Mauritzen. Politikeren fra Riska bydel stiller ikke til gjenvalg i 2019. Nylig ga også Wenche Meinich-Bache beskjed om at hun er ferdig etter inneværende periode.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 17.10.2018 kl 00:00

I snart 20 år har Henny Mauritzen (59) fra Hommersåk stått på for Fremskrittspartiet. Bystyrerepresentanten har i hele perioden vært aktiv i helse og sosial, og satt tidligere 15 sammenhengende år i Riska bydelsutvalg.

Les også: Wenche Meinich-Bache (Frp) gir seg i politikken på grunn av samarbeidet med Ap.

Nå avslører hun overfor Sandnesposten at inneværende periode blir hennes siste.

– Hovedårsaken er at jeg er mettet av politikk. Samtidig har jeg lyst å bruke mer tid på familie og reiser. Vi venter vårt niende barnebarn, og det har enkelte ganger vært tungt å være den som ofte har hatt et møte å dra på når familien samles, sier Henny Mauritzen.

Savner Frp-politikk

Bystyrerepresentanten sier at en annen grunn til avtredelsen er at hun sliter med gjenkjenne verdiene til sitt eget parti.

– Jeg er oppgitt over at det finnes så lite Frp-politikk igjen. Min oppfatning er av vi for ofte svelger politiske kameler på tross av partiets verdier. Jeg er en konservativ Frp-politiker, sier Mauritzen.

Henny Mauritzen mener at samarbeidet med Ap og Sp i og for seg har gått greit, og at et samarbeid med Høyre neppe ville hatt så godt utfall.

– Hvis vi ser på hva Frp i Sandnes har fått gjennom den siste perioden, er jeg ikke i tvil om at resulatet er godt sammenlignet med hva som ville vært mulig med Høyre. Når det er sagt, synes jeg politikken er «sauset» sammen Arbeiderpartiets. Vi inngår for mange kompromiss, sier Henny Mauritzen.

Den erfarne politikeren har fått med seg at Wenche Meinich-Bache også har sagt nei til gjenvalg i 2019.

– Det er veldig synd for Frp å miste Wenche Meinich-Bache. Hun blir et tap for partiet, sier Henny Mauritzen.

Mener Frp oftere må stå opp

Før kommende kommunevalg ønsker Henny Mauritzen at velgerne i større grad skal vite hva de får når de velger Frp.

– Jeg er spent på hva som vil skje kommende valg. Mye kan skje innen den tid. Bompengedebatten kan spille en rolle, uten at jeg er sikker på akkurat det. Jeg håper i alle fall at framtidens Frp i sterkere grad vil stå opp for sine verdier, sier Mauritzen.

Den senere tiden har Henny Mauritzen brukt god tid til å tenke seg om før hun ga sitt negative svar til nominasjonskomiteen.

– Mange har argumentert godt for at jeg skal fortsette, men det kjennes greit å fortelle det rett fram gjennom avisen. Hovedårsaken er lang fartstid og et ønske om mer familietid, sier hun.

– Melder du deg ut av Frp?

– Nei, det har jeg ingen planer om. Jeg er bare mettet, sier Mauritzen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...