Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Nok et vogntog kjørte seg fast på Ganddal

SKAPTE KØ: Onsdag morgen satte et vogntog seg nok en gang fast her. Foto: Sigve Ims

Det er bare en drøy uke siden sist, men i dag skjedde det altså på nytt.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2018 kl 09:38

Klokken 09.00 fikk politiet melding om et vogntog som hadde kjørt seg fast under jernbanebroa på Ganddal.

– Politiet er på stedet, og det er trafikale problem, meldte operasjonsleder Kurt Løklingholm i Sør-Vest politidistrikt kort tid etter hendelsen.

Rundt klokken 09.30 var vogntoget fjernet og trafikken kunne gå som normalt igjen.

Det er bare en drøy uke siden forrige gang en lastebil dundret inn i undergangen. Disse episodene føyer seg inn i en lang rekke farlige hendelser på stedet. Den forrige kollisjonen skjedde i februar i år. Da kjørte en større lastebil med henger seg fast i undergangen. Dette førte igjen til at Kvernelandsveien ble stengt i en lengre periode fra rundkjøringen på Jærveien. I mai i fjor var det også en liknende hendelse med en trailer som hadde kjørt seg fast. I tillegg til dette kommer flere småhendelser.

Krever tiltak

Ap-politiker Terje Lunde er en av dem som krever at noe gjøres på stedet:

– Jeg har tidligere bodd like ved undergangen og har ved selvsyn vært vitne til en rekke uheldige episoder. Broen er solid nok, men den bærer likevel preg av at mange kjøretøy har tatt oppi. Dette har blitt et gjentagende problem og Vegvesenet bør ta grep som kan løse situasjonen på permanent basis. Den skiltingen som er i dag er ikke god nok, sa Lunde til Sandnesposten etter vinterens hendelse.

Terje Lunde reagerte også sterkt etter hendelsen sist uke:

– Ønsker vegsjefen liv på samvittigheten før noe blir gjort? spurte han da.

Vil ikke gjøre noe

Statens vegvesen mener imidlertid at det ikke behøves ytterligere trafikksikring på stedet. Rådgiver Hanne Holenbakken Dahl i Statens vegvesen viste i februar til at det i dag er bedre skilting ved og i forkant av jernbanebroen enn det tilfellet er mange andre steder. Vegvesenet har derfor ingen planer om ekstratiltak.

– Vi har hengt opp et ekstra markeringsskilt på selve undergangen der det vises til en høydebegrensning på 3,7 meter. Dette er noe vi vanligvis ikke gjør. I tillegg er det skilting på sidene av broen med forbud for kjøretøy høyere en 3,7 meter, det er også skilt med forvarsling av høydebegrensing i god tid fra begge kjøreretningene mot broen, uttalte Holenbakken Dahl før hun påpekte:

– Skiltingen er svært synlig og ansvaret hviler her på sjåførene. De har fått godt varsling både før og ved undergangen og er pliktig til å sette seg inn forholdene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...