Notorisk kjøring i rus uten lappen

UTALL: En mann har kjørt bil i påvirket tilstand og uten lappen en haug av ganger. Arkivfoto: Frode Olsen

En mann fra Sandnes er tatt for å kjøre bil i påvirket tilstand uten førerkort. Mannen har en lang rekke av slike dommer bak seg. Han ble også tidligere i 2017 dømt for brudd på våpenloven.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Midt på dagen i april måned ble mannen oppdaget i forbindelse med bilkjøring mens han var påvirket av Klonazepam, Amfetamin, MDMA, THC og Buprenorfin svarende til en promille over 1,2. Buprenorfin stammer fra Subitex, som er vanlig ved legeassistert behandling.

Mannen har aldri hatt førerkort, og er tidligere domfelt ni ganger som følge av dette lovbruddet.

Av betydning for straffutmålingen nevner retten at tiltalte ble dømt til 30 dager betinget fengsel med prøvetid på to år i februar 2017 for brudd på våpenloven. I 2016 ble han dømt for kjøring i påvirket tilstand og uten gyldig førerkort. I 2014 for kjøring uten gyldig førerkort, det samme i 2013 og 2009. I 2007 kjørte han også i påvirket tilstand uten gyldig førerkort, og en gang for kjøring uten gyldig førerkort. I 2001 en gang for kjøring i påvirket tilstand og en gang for kjøring uten gyldig førerkort. I 1996 for kjøring i påvirket tilstand uten gyldig førerkort. I 1995 for kjøring uten gyldig førerkort og i 1993 for kjøring i påvirket tilstand uten gyldig førerkort.

Da politiet ransaket mannens leilighet fant de at han oppbevarte en teleskopbatong. Ifølge ham selv hadde han fått den av en venn, og oppbevarte den som egen sikkerhet fordi det angivelig skulle ha bodd en narkotikaselger i nabohuset.

Sammen med den betingede dommen fra tidligere i år fikk mannen seks måneder ubetinget fengsel og bot på 5000 kroner.

Mannen ble også fradømt førerretten til motorvogn for alltid.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...