Sandnesposten A/S

Ny grensejustering skal først behandles av Fylkesmannen

SKAL BEHANDLE: Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa skal utrede den nye søknaden om grensejustering. Når alt er klart skal hun sende sin anbefaling til Kommunaldepartementet. Foto: Merete Hopestad/Dalane Tidende

Mange innbyggere i det allerede grensejusterte området i Forsand, har sendt søknad om ny grensejustering. Kommunaldepartementet bekrefter at de har mottatt søknaden.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Statssekretær Aase Marthe Horrigmo (H) sier Kommunaldepartementet har mottatt en kopi av søknaden om ny grensejustering i Forsand.

– Normal saksbehandling i slike saker er at Fylkesmannen skal foreta en vurdering av søknaden og sende en anbefaling til departementet om saken bør utredes videre eller ikke, sier statssekretær Aase Marthe Horrigmo.

Lytter til mikronivået

Det betyr at arbeidet først og fremst skjer lokalt. I forkant av den allerede vedtatt justeringen, var også Fylkesmannen involvert. Både Fylkesmannen, Sandnes og Forsand var imot grensejustering, men departementet valgte likevel å justere grensene.

Kommunaldepartementet argumenterte for at de i den prosessen hadde lyttet til folket, som med ti stemmers overvekt på nordsiden, var for grensejustering.

Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) uttalte i etterkant at kommunalministeren med sin beslutning tok hensyn til innbyggere på mikronivå.

Folkets mening var ikke av stor nok betydning for departementet da de fattet beslutning om å justere grensene på Ombo til Stavanger. Av 55 stemmeberettigede personer på den delen det gjelder, leverte 52 underskrifter på at de var imot grensejustering.

Ordfører Bjørn Laugaland i Hjelmeland får ikke logikken til å gå opp.

– Hvorfor tror du departementet tok hensyn til ti stemmers overvekt på nordsiden i Forsand, mens de ikke tok hensynet til nesten 100 prosent av befolkningen på Ombo?

– Det er et betimelig spørsmål. 52 av 55 med stemmerett til kommunevalget skrev under. Et langt sterkere mandat enn en anonym avstemming, spør du meg. Det rimer ikke med deklarasjoner om lokaldemokrati. Dette er rå overkjøring av folkeviljen på vår side av Ombo. Vi diskuterer veien videre, og vi skal ha møte med våre innbyggere 30. januar, sier Laugaland.

Følger nøye med

Ordfører Bjarte Sveinsvoll Dagestad (H) i Forsand sier han vil følge med på behandlingen av den nye søknaden om grensejustering.

– Fylkesmannen var imot sist, og de er på alle måter statens forlengede arm med sin lokalkunnskap. Som de fleste kjenner til, var flertallet i kommunestyret også imot justering. Sandnes var også negative, men grensene ble endret. Det er inndelingsloven som styrer, og jeg gjør regning med omtrent samme prosess som sist, forteller Dagestad.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...