Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Ny gressbrann i Lutsivassdraget

Foto: Ronny Hjertås

Ved 15.30-tiden tirsdag ettermiddag meldte nødetatene om brann ved et hyttefelt i Lutsivassdraget. Tre timer senere var den slukket, men senere tirsdag kveld begynte det å brenne på nytt i området.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2018 kl 21:44

Det er brøt ut gressbrann ved Lutsivassdraget tirsdag ettermiddag. Brannen har oppstått i et hyttefelt som bærer navnet Guren. Det finnes omlag 30 hytter i området.

Foto: Ronny Hjertås

Politiet meldte på Twitter at det blåste kraftig i området. Vinden førte til at spredningsfaren til selve hyttene var faretruende.

– Vi har gitt beskjed til alle hytteeiere at evakuering av hyttene kan bli nødvendig, opplyste politiet.

Det skal brenne flere steder i det tørre krattet i området, situasjonen har vært og er fortsatt uoversiktlig, men i 17-tiden skal ikke hyttebebyggelse være i fare.

– Det brenner flere plasser. Vi har ikke helt oversikt over hele brannen, sier Svein Otto Kristiansen, operatør på 110-sentralen, til NRK.

Like før klokken 18 melder politiet at det er ingen røyk og åpne flammer lenger.

– Brann driver nå med etterslukking, heter det i rapporten fra politiet.

Klokken 20.22 måtte brannvesenet rykke ut på nytt, denne gang til gressbrann på en ubebodd holme i Forenesvatnet ved Fløysvik.

Foto: Ronny Hjertås

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...