Ny gruppe varsler revolusjon i kraft av tikkende klokke

UR: En tikkende klokke indikerer det som kan være datoen for en planlagt demonstrasjon med gule vester i Rogaland. Foto: Skjermdump

Mye tyder på at en ny aktivistgruppe er etablert i Rogaland. Under parolen «Nok er Nok – Folket har våknet» varsler de at dagens regjering, og det gruppen kaller for udugelig politikk, skal bekjempes med «gul motstand».

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 20.01.2019 kl 22:04

En gruppe har etablert seg på nettsider kalt motstandsbevegelsen.com. De har også etablert seg med egen konto på det sosiale nettverket Twitter.

På hjemmesidene kommer det fram at Nok er Nok – Gule Vester, mest sannsynlig planlegger en markering av en eller annen form den 19. februar. For å indikere tidspunktet, ligger det en digital klokke på hjemmesiden som fortløpende teller ned baklengs.

Språket som benyttes er også truende i all sin misnøye:

«Demokratiet beveger seg mer mot diktatur, der avgjørelser tas over hodet på folket, og alle som kjemper mot systemet blir kneblet. Dette aksepterer ikke motstandsbevegelsen lenger! Vi skal sørge for at politikerne får som fortjent, og vi skal sørge for et mer rettferdig samfunn. Vi skal gjøre hele Rogaland gul med motstand, og vår aller første kamp blir å bekjempe bompenger,» står på sidene.

Akkurat hva «Motstandsbevegelsen» mener med at politikerne skal få som fortjent, presiseres ikke, men videre tekst retter sterke påstander:

«Det har vokst frem en motstand mot politikere både lokalt og nasjonalt. Med bakgrunn i de valg de har tatt både lokalt og landsdekkende. For hver dag som går, beveger vi oss mot mer kontroll over menneskers valg, uendelige avgifter, og et skremmende klasseskille. Vi ser endringer i lover som kun gagner politiske allianser og lommebøker,» melder gruppen, og fortsetter:

««Motstandsbevegelsen – Gule Vester» ønsker å bekjempe dagens regjering og den udugelige politikken de folkevalgte fører. Vi tror at det trengs en revolusjon hos en sovende folkemasse. Vårt mål er å vekke befolkningen, og kjempe mot «eliten» som har vist sitt folk gang på gang at vi ikke er noe mer enn inntektskilder for dem».

Jan Ove Sikveland i Bomfritt Norge sier dette ikke har opphav fra dem.

– Nei, dette har ingenting med Bomfritt Norge å gjøre, sier Sikveland.

Det er for Sandnesposten foreløpig uvisst hvem som står bak grupperingen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...