Sandnesposten A/S

Ny Kolumbus-app skal bedre kollektivreisen

NY APP: Kolumbus lanserte denne uken en ny billett-app. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Onsdag denne uken lanserte Kolumbus en ny billett-app.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Den nye billett-appen vil by på forbedringer flere av brukerne har etterspurt:
• Offline visning av 
billetten
• Kjøp billetten på din telefon og send den til en annen
• Velg selv når billetten skal aktiveres
• Betal med Vipps om du vil
• To-trykks gjenkjøp av tidligere kjøpte billetter

Den gamle og den nye billett-appen vil fortsette å eksistere side om side en god stund til for å sikre en så god overgang som mulig.

– Husk at du må bruke opp eventuelle eksisterende periodebilletter i den gamle appen før du sletter den. Det er ikke en oppgradering, men du må laste ned den nye appen, skriver Kolumbus i en pressemelding.

– Vi selger i dag omtrent 35 prosent av alle billettene våre gjennom kundens mobiltelefon. Denne andelen håper vi vil øke ytterligere med den nye appen, uttaler Odd Harald Aksland, administrerende direktør i Kolumbus i samme pressemelding.

– Billetter på mobiltelefonen er vinn-vinn for både kundene våre og oss. Du har alltid med deg billetten, og vi kan yte enda bedre kundeservice hvis du trenger hjelp, legger han til.

En annen gladnyhet for bussreisende i fylket er at du nå snart kan gå inn både foran og bak med mobilbilletten. Nye billettlesere ved alle innganger gjør at du skal skanne QR-koden på billetten i stedet for å vise billetten til sjåføren.

– Dette, i tillegg til at du kan være offline når du viser billetten, vil gjøre ombordstigning raskere og smidigere, som igjen vil øke punktligheten vår, forklarer Aksland.

I den nye appen trenger du ikke å logge inn med telefonnummer eller e-postadresse, og det eneste som identifiserer deg er en app-ID.

– Vi har innført pinkode eller fingeravtrykk ved kjøp av billetter over en selvvalgt beløp, og hvis du betaler med kort, må du oppgi BankID første gang du kjøper billetter dyrere enn 24-timersbilletten, opplyser Kolumbus.

Av elementer som forsvinner i den nye appen er blant annet kjøp av båtbilletter og muligheten for å ha penger på mobilkonto. Kunder med penger på mobilkonto i den gamle appen kan få disse refundert ved å fylle ut refusjonsskjema på kolumbus.no.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...