Nye benker rundt Stokkelandsvatnet

NYE BENKER: Rundt Stokkelandsvatnet har nye benker kommet opp i helgen. Det ble markert med vafler, saft og kaffe til turgåere i finvære i helgen. Foto: Lions Club Sandnes/Ganddal

I løpet av helgen har flere nye benker kommet på plass rundt Stokkelandsvatnet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Fredag forsvant de gamle benkene, og lørdag var de nye på plass. De gamle benkene ble satt ut i 2003. I løpet av sine 14 år har vær og vind satt sitt preg på benkene som var klare for utskiftning.

Det er Lions Club Sandnes/Ganddal som står bak utskiftingen av benkene. Organisasjonen Lions markerer nemlig 100 år i disse dager, noe som har blitt markert i løpet av helgen.

– Søndag inviterte vi til en markering av vårt hundreårsjubileum. De nye bordene rundt «Stokki» kunne prøvesittes samtidig som vi inviterte på vafler og hjemmebakst, samt kaffe og saft til turgåere, joggere og syklister. Og mange stoppet opp for en smakebit og en god drøs. «Kjekt tiltak», var én av mange kommentarer. En lærer stoppet også opp og ga uttrykk hvor viktig det miljøarbeidet Lions gjorde i dette friområdet var for skolene i bydelen. Natur, fugleliv og muligheter for utfoldelse er viktig for elevene, forteller Kjell Huseby. Han er president i Lions Club Sandnes/Ganddal.

Årlig rydding

Bordene er produsert av Sandnes Pro-Service. Samtidig med arbeidet med benkene, ble området ryddet for søppel.

– Dette er for øvrig et arbeid som gjøres hvert år før hekkingen i det mangfoldige fuglelivet rundt vannet starter, forteller Huseby videre.

Organisasjonen Lions ble grunnlagt i 1917 av Melvin Jones og har bredt seg over hele verden og blitt en av de største humanitære hjelpeorganisasjonene med 1,4 millioner medlemmer i 46.000 klubber i over 210 land.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NYE BENKER: Én av flere nye benker som har kommet på plass i løpet av helgen. Foto: Lions Club Sandnes/Ganddal

I Sandnes er det fire Lionsklubber hvorav LC Sandnes/Ganddal, stiftet i 1980, er én av dem. Klubben har opp gjennom årene bidratt til mange lokale prosjekter samt støttet nasjonale og internasjonale prosjekter.

Gamle Vagle-navn

Nylig har Lions-klubben også gjenoppfrisket gamle navn i Vagleskogen.

– Idéen kom ved at et gammelt kart dukket opp i forbindelse med arbeidet med fotobøkene om utviklingen av lokalsamfunnet i Ganddalen, som klubben har gitt ut gjennom de siste årene. Her kom det fram navn i området rundt Vagleskogen som var glemt og få visste om. Forslaget fra klubben var å sette opp elleve skilt i Vagleskogen for å gjøre gamle navn kjent for alle besøkende. Klubben bestemte seg for at dette skulle være en av gavene fra Lionsklubben til beboerne på Ganddal og regionen. Godkjennelser ble innhentet, skiltene ble laget og dugnad for å sette opp skiltene ble gjennomført. En flott innsats til glede for turgåere som får litt kulturhistorie med seg på veien gjennom skogen, forteller Huseby.

Blant navnene som kan legges merke til ved neste tur i Vagleskogen er Pighellebrotet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...