Sandnesposten A/S

Nye Sandnes vedtatt i Stortinget

Forsand-ordfører Bjarte Dagestad (H) og Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) er naturlig nok fornøyd etter torsdagens vedtak. Foto: Frode Olsen

Etter en lang debatt på Stortinget ble kommunereformen vedtatt torsdag kveld. Avstemmingen endte med stor støtte til at Sandnes og Forsand blir slått sammen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 08.06.2017 kl 21:55

KOMMUNEREFORMEN: To forslag i Stortinget fra Sp og SV om å utsette vedtaket om å slå sammen Forsand og Sandnes, fikk lite støtte under avstemmingen, bare 28 mot 141 stemmer. Dermed vant forslaget fra H, V og Frp om å slå sammen de to kommunene fra 1. januar 2020 fram med stort flertall. Stemmetallene var også her 141 mot 28, skriver Strandbuen.

I starten på den lange debatten i Stortinget kom det fram at også KrF støttet en utsettelse av sammenslåing av Forsand og Sandnes. Både SV og Sp varslet på forhånd at de ville komme med utsettelsesforslag, noe de altså også gjorde.

Høgsfjordferja

Sp foreslo i debatten at Forsands kommunestyre først må bekrefte vedtaket sitt om sammenslåing. SV ville ha avklart framtiden for Høgsfjordferja, før det blir tatt en endelig avgjørelse om Sandnes og Forsand.

– Det har vært et sirkus der den siste tiden. La oss utsette saken nå. Blir de enige over sommeren skal vi stemme for, på strak arm, sa Karin Andersen (SV).

Partiene H, Frp og Venstre ville ikke utsette noe som helst i lovforslaget. Arbeiderpartiet signaliserte på forhånd at det partiet retter seg etter Sandnes og Forsand sitt ja til hverandre.

Fornøyd

I Forsand fulgte ordfører Bjarte S. Dagestad med på debatten. Han er fornøyd med at Stortinget fulgte det som politikerflertallet i Forsand tidligare har vedtatt.

Sandnes-ordførar Stanley Wirak (Ap) fulgte derimot ikke med på stortingsdebatten.

– Jeg har blant annet vært med å hedre tre som reddet livet til en mann i et vann her i Sandnes. Det er mye viktigere enn et politisk spill, uttalte han til Strandbuen mens debatten pågikk i Stortinget.

Orker ikke årelang sjau

Han bekreftet at han har vært sikker på at det vil bli noe av Nye Sandnes helt siden Forsand kommunestyre gjorde vedtaket om å slå seg sammen med Sandnes i fjor høst.

– Hvis Stortinget bekrefter det som har blitt bestemt på demokratisk vis, så må vi gå videre og bygge en ny kommune sammen. Jeg håper mindretalet i Forsand kommunestyre legger til side kampen etter at Stortinget har gjort det endelige vedtaket, for vi orker ikke å ha sjau i mange år framover, sa Sandnes-ordføreren.

Debatten i Stortinget startet klokken 10 torsdag, men var ikke ferdig før sent på dagen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...