Sandnesposten A/S

Sandnesposten

22 års innsats for bygda ga ham aktivitetsprisen

PRIS: Jostein Jonassen fikk årets aktivitetspris under Riskadagene. Foto: Håvard Ovesen

Under Riskadagene ble Jostein Jonassen lørdag tildelt aktivitetsprisen av Riska Lions. Han fikk prisen for sitt mangeårige arbeid med å bygge opp Hommersåk Innebandyklubb.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.06.2017 kl 12:34

RISKA: Lørdag var den 27. gangen at Riska Lions delte ut aktivitetsprisen under Riskadagene. Prisen er ment som en påskjønnelse til personer som har gjort en ekstra innsats for bygda.

– Årets vinner har markert seg innen en bestemt idrettsgrein, og bygget klubben sin opp fra 0 medlemmer i 1995 til de 250 medlemmene den har i dag. Det har faktisk blitt den største klubben i kretsen, sa lederen av Riska Lions, Oddvar Dalane, før han kalte Jostein Jonassen fra Hommersåk Innebandyklubb opp på scenen for å motta årets aktivitetspris.

– Givende å jobbe med andre

Jonassen selv, som tidligere i vår takket av etter 22 år i styret, 17 av dem som leder, valgte han å trekke fram det gode miljøet i Hommersåk Innebandyklubb som nøkkelen til at han har gitt så mye av seg selv over så lang tid for klubben.

– Det er så ufattelig mange givende folk å jobbe sammen med, sa Jonassen.

Før han rakk over prisen, skrøt Dalane spesielt av hvordan Jonassen har fokusert på inkludering i arbeidet sitt.

– Han har jobbet i snart 30 år med å inkludere barn og unge i idretten. Det har vært lite fokus på resultat, men mer på personlig utvikling, sa Dalane.

Saken fortsetter under bildet

ILDSJEL: – Blant medlemmene beskrives han som en vanvittig ildsjel, sa Oddvar Dalane (t.h.) om Jostein Jonassen. Foto: Håvard Ovesen

– Resultatene kommer etterhvert

Til Sandnesposten understreket Jonassen at «det skal være kjekt å være med».

– Det skal være et tilbud for alle. Har du det i bunnen, kommer resultatene etterhvert. De som er langt framme spillemessig, blir gode av å hjelpe andre fram. Det er jo litt av problemet på elitenivå, at spillerne ser begrensninger, heller enn muligheter. Vår jobb er å legge til rette, og så får de komme med innsatsen selv, sa Jonassen.

– Vanvittig ildsjel

Og legge til rette har han sannelig gjort. Under tildelingen la Dalane blant annet vekt på Jonassens rolle som primus motor under byggingen av utendørsbanen på Misjonsmarka for et par år siden.

– Blant medlemmene beskrives han som en vanvittig ildsjel, sa Dalane.

Etterpå sa Jonassen at det på mange måter er fellesskapet som driver ham.

– Det er det med å være en del av et fellesskap, med garderobekulturen og alt dette her, som er litt av greia. Å få lov til å være med og føle seg som en er 30 år inne hodet, det er det som er det store, selv om når de begynner med priser og slikt, begynner en å bli gammel. Jeg har aldri følt meg så gammel som nå, sa Jonassen, og viftet med statuett og blomsterbukett.

– Tenke framover

Og selv om han bedyrer at han ikke ønsker å bli noen sjuende far i huset, blir han fremdeles å finne i klubben, selv om han altså nå har gått av etter 17 år som leder.

– Jeg er fortsatt trener for ungene mine sitt lag, og jeg spiller også selv.

For Jonassen, som alltid har vært sterkt engasjert i utviklingen av barn og ungdom, har målet vært at spillerne skal bli, som han sier, både «gode spillere og gode folk«.

– Om 50 år skal vi ha en ny generasjon av ledere i idretten og lokalsamfunnet vårt her. Det gjelder å tenke framover, sa Jonassen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...