458 fra Sandnes får fag- og svennebrev

Marianne Chesak er fylkesvararordfører og leder av Yrkesopplæringsnemnda.

Rogaland er det største fagarbeiderfylket i landet. Torsdag deler Rogaland fylkeskommune ut flere hundre fag- og svennebrev til elevene som har fullført yrkesfag i Sør-Rogaland.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2019 kl 20:39

Totalt er det 2170 som får utdelt sine bevis på at de er klare for yrkeslivet. Blant disse er 458 fra Sandnes kommune.

– Jeg er utrolig stolt over at Rogaland er det største fagopplæringsfylket i Norge med over 5000 lærlinger under opplæring til enhver tid. Jeg gleder meg til å feire alle våre flotte nye fagarbeidere, deriblant hele 458 fra Sandnes, sier fylkesvararordfører og leder av yrkesopplæringsnemnda Marianne Chesak (Ap) i en pressemelding.

De 2170 ungdommene har fullført to år med teori og to år med læretid.

– Rogaland er et fylke som har satset stort på lærlinger i mange år, og har et veldig godt samarbeid med partene i arbeidslivet. Det er en felles dugnad, som veldig mange er flinke til å delta i – selv om vi fortsatt har en vei å gå, sier Chesak og fortsetter:

– Vi trenger mange flere fagarbeidere i årene fremover, og da er det ekstra gledelig at over 2500 fikk læreplass i 2018. Dette til tross for noen tøffe år med mangel på både læreplasser og arbeidsplasser.

Fag- og svennebrevutdelingen skjer torsdag kveld i Stavanger forum.

De fem største fagområdene i Rogaland, er:

  • Teknikk og industriell produksjon: 734 prøver
  • Helse- og oppvekstfag: 676 prøver
  • Service og samferdsel: 577 prøver
  • Bygg- og anleggsteknikk: 505 prøver
  • Elektrofag: 380 prøver

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...