Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Eieren truet med å legge ned: Bakgaarden får likevel ikke skjenke ute lenger enn til 01.30

KLAGET PÅ SKJENKETIDENE: Bakgaarden Nattklubb var lite fornøyd da skjenketidene utendørs for nattklubber ble innskrenket med én time. Foto: Andreas Kydland

Fylkesmannen opprettholder kommunens avslag på Bakgaarden nattklubbs ønske om lenger skjenketid.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Saken dreier seg om uteområdet til Bakgaarden Nattklubb som ligger i krysset Olav Kyrres gate/ St. Olavs gate.

I sommer, da den nye skjenkeperioden trådte i kraft, ble tidspunktet for hvor lenge nattklubber har lov til å skjenke på eget ureserveringsområde endret fra 02.30 til 01.30.

Det har rammet Bakgaarden Nattklubb spesielt hardt. Utestedet har et relativt lite lokale innendørs, men har til gjengjeld et uteserveringsområde hvor gjester kan oppholde seg.

Nattklubben kan fortsatt skjenke alkohol som vanlig innendørs, men når klokken slår 01.30 må gjestene som oppholder seg på uteserveringsområdet trekke inn.

Det er innehaver Resul Altun tydelig oppgitt over, og forfattet en klage som ble lagt fram for formannskapet i høst. Der la han fram tre alternativer, hvorav det ene er å legge ned hele virksomheten dersom nattklubben ikke får skjenke like lenge på uteserveringsområdet som innendørs.

• Kommunen må enten dispensere for utendørsskjenking til klokken 03.00 (regelverket åpnet i forrige skjenkeperiode for utendørsskjenking fram til klokken 02.30, journ. anm.).
• Kommunen kan si at vinterhagen vår, som i dag er definert som uteområde i henhold til skjenkeloven, er å anse som et inneområde i relasjon til retningslinjene, men er et uteområde etter røykelovens bestemmelser.
• Vi begjærer oppbud. Lokalet vårt er for lite innendørs til å være drivverdig når skjenking etter klokken 01.30 i vinterhagen nektes.

Formannskapet avslo klagen fra Bakgaarden Nattklubb og saken havnet senere på fylkesmannens bord.

Der ble klagen også avvist.

Hvorvidt nattklubben kommer til å legge ned eller ikke er uvisst. Innehaver Resul Altun har ikke besvart Sandnespostens gjentatte henvendelser.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...