Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Dette hadde kostet nær 5500 hvis politiet hadde hatt kontroll

SVINGFORBUD: Her er én av flere som valgte å svinge til venstre inn til Lurabyen, selv om skiltet tydelig sier det ikke er lov. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Mange tar sjansen og trosser venstresving forbudt-skiltet ved Lurabyen. – Det kan koste deg mye penger, advarer Georg Grødem i politiet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

LURA: Dersom du kjører Stavangerveien fra sentrum i retning Kvadrat, er det forbudt å svinge til venstre om du skal inn til Lurabyen. Likevel tar mange sjansen og krysser sperrelinjen.

Det kan koste deg svært dyrt, forteller Georg Grødem som er trafikkansvarlig politibetjent i Sør-Vest politidistrikt, distriktsenhet Sandnes.

– Dersom du blir tatt i kontroll, koster det i dag 5350 kroner i forenklet forelegg, sier Grødem og legger til at det fra 1. januar 2018 vil koste 5500 kroner.

Egentlig skal du kjøre videre og snu i rundkjøringen der Stavangerveien møter Forussletta, for deretter å svinge til høyre, dersom du skal inn til Lurabyen fra Stavangerveien.

Flere kontroller

Grødem forteller at det allerede har vært avholdt flere kontroller her, og at det vil avholdes flere i framtiden.

– Vi sitter ikke med statistikk på hvor mange forenklede forelegg som er skrevet ut på grunn av folk som trosser venstresvingforbudet. Men det jeg kan si er at det har blitt avholdt flere kontroller her, og det vil bli avholdt flere. Vi oppfordrer selvsagt alle til å følge skiltingen. Det er mange tusenlapper å spare på de ekstra hundre meterne opp til rundkjøringen, sier Grødem.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DYRT: Georg Grødem som er trafikkansvarlig politibetjent i Sør-Vest politidistrikt, distriktsenhet Sandnes forteller at det koster deg 5350 kroner om du blir tatt i kontroll ved Lurabyen. 1. januar stiger beløpet. Foto: Frode Olsen

Flere trosset skiltet

Rundt klokken 12 fredag observerte Sandnesposten trafikken forbi Lurabyen i Stavangerveien i noe over ti minutter.

I den perioden valgte fem bilister å trosse venstresving forbudt-skiltet.

– Jeg er klar over at det ikke er lov, men det kom ingen biler i motsatt kjørefelt, så det skapte ingen farlig situasjon, sier én av de fem bilistene som hadde blitt 5350 kroner fattigere dersom politiet hadde avholdt kontroll. Han ønsker ikke å siteres med navn.

– At det ikke er lov å svinge til venstre her mener jeg er ren idioti. Det er plass for trafikken bak meg til å passere ved siden også, sier bilisten.

– Er du klar over at det hadde kostet deg nær 5500 kroner dersom du hadde blitt tatt?

– Jeg har kjørt som dette mange ganger og har aldri tenkt over at jeg kan få bot for det. Om jeg tør å gjøre det mer når jeg hører hvor mye det kan koste, er jeg mer usikker på, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...