Gir ut ny fotobok med Ganddal-minner

YNGRES: «Krossen» i 1948. Yngres marsjerer i 17. mai-toget. John Mæland er framme til høyre. Foto: Privat

Bok nummer fire i rekken med fotografier fra 
Ganddal presenteres lørdag på bydelshuset. Denne gangen står 
næring og samfunn, lag 
og foreninger for tur.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 12.11.2017 kl 13:51

Det er Lions Club Sandnes/Ganddal som står bak den enorme innsamlingen av gamle bilder fra Ganddal. Lions-klubbens bildebank teller nå 30.000 bilder, og til nå er rundt 3000 brukt til tidligere bokutgivelser.

Lørdag klokken 12 på Ganddal bydelshus presenteres bok nummer fire i rekken. Nær 400 sider tar for seg bydelens rike historie innenfor næringsliv, samfunnsliv, samt lag- og foreningslivet. Selve innholdsfortegnelsen er på hele tre sider.

– Ganddal har fostret mange gründere opp gjennom historien. Før i tiden var avstanden til sentrum «lenger» enn i dag, samtidig som Ganddal alltid har vært en sentrumsnær bydel. Avstanden var likevel stor nok til at gode krefter har startet mange gode tilbud her opp gjennom historien, sier John Hebnes og Sigurd Olav Risdal som står i bresjen for fotoprosjektet.

De trekker fram husmorlaget, som blant mye godt arbeid har betydd mye for husmødre opp gjennom historien, Ganddal Skytterlag, Ganddal Sjakklubb og bedehusene med Ebeneser i spissen som gode eksempler fra lag- og foreningslivet som har betydd mye for bydelen.

– I tillegg har Ganddal en rik møbelindustrihistorie. Ganddal hadde vel 13-14 møbelfabrikker en stund. Det står stor respekt av de som turte å satse. Alt startet i det små, sier Hebnes.

Boken presenteres som nevnt lørdag klokken 12 på bydelshuset. Ved tidligere lanseringer har interessen vært så stor at det ikke alltid har vært plass til alle som har ønsket å få med seg lanseringen.

– Da vi lanserte forrige bok, hadde vi leid et lokale i kjelleren. Men 20 minutter før vi skulle starte var det smekkfullt. Vi måtte opp i hovedsalen, minnes de to.

I år har de imidlertid leid hovedsalen og håper på godt møte, denne gangen også.

Lions stiller med hjemmelagd kake og kaffe. Inntektene fra fotobøkene går til Lions arbeid for humanitære formål.

– Vi sitter ikke igjen med en krone selv. Dette er ren dugnad, sier Hebnes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...