Sandnesposten A/S

Sandnesposten

– Jeg håper andre skoler i landet kan lære av Høyland

MØTTE ELEVENE: Jan Tore Sanner prater med elevene om «FLEXid». Foto: Tom Gøran Haukalid

Kunnskaps og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) lyttet nøye til hva elevene på Høyland kunne fortelle. Han sier det er viktig å løfte frem de gode eksemplene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.02.2018 kl 18:58

HØYLAND: Det var på mandag statsråden besøkte ungdomsskolen. Tilstede var også ordfører Stanley Wirak og kommunaldirektør for oppvekst skole i Sandnes kommune, Pål Larsson. På grunn av forsinkelser i flytrafikken startet det hele én time forsinket, men det var en engasjert kunnskaps- og integreringsminister som tok innover seg det elevene fortalte. Han fortalte selv om viktigheten av Høylands arbeid, og at Benjaminprisen ikke tildeles hvem som helst:

– Vi går på skole for å lære, men da må elevene også trives, og det virker som det er tilfellet her. Benjaminprisen henger høyt, og jeg håper at andre skoler i landet kan lære av Høyland, sier Sanner.

Les også: Jan Tore Sanner besøker Høyland ungdomsskole

Rektor Vigdis Vatne poengterer at hun syns det er kjekt at Sanner kom til Sandnes. Hun kunne sammen med elevene fortelle statsråden om «Dembra» og «FLEXid», som er to prosjekter hvor rasisme og antisemittisme blir satt på dagsorden, og hvor elevene kan få mulighet til å snakke ut om sine kulturelle bakgrunner. Her var det mye å fortelle, og ifølge kunnskaps- og integreringsministeren har det vært et lærerikt opphold:

– Høyland har jobbet veldig godt mot rasisme og for integrering. Det er viktig at vi snakker mye om dette, og det har vært veldig interessant, sier Sanner.

Etter skolebesøket på Høyland, gikk turen videre til Smioden ungdomsskolen, hvor Sanner skulle få informasjon om hvordan skolen arbeider for å skape trivsel blant elevene og motivasjon for skolearbeid.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...