Sandnes' ukjente musikkstjerne

NESTEN GAUK: Juliander tar seg gledelig en tur på besøk til besteforeldrene sine på Lura. Foto: Vendela Palmgren

Den svenske artisten Juliander har sterke bånd til Sandnes. Han utelukker ikke en mulig konsert i distriktet i framtiden.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

MUSIKK: Med millioner av streams på Spotify og flere opptredener med verdensstjerner på store festivaler og konserter, var det liten tvil om at 2018 var et gjennombruddsår for den svenske artisten Juliander. Navnet er kanskje ikke så kjent for oss sandnesgauker, men artisten selv har et veldig godt forhold til Sandnes.

– Min mor er fra Lura. Jeg har derfor vært mye på besøk hos mormor og morfar opp gjennom årene, sier Juliander over telefon fra Stockholm.

Den 21 år gamle svensken opplever veldig gode tider som artist. I fjor sto han blant annet på scenen med den norske produsenten Alan Walker på musikkfestivalen Coachella i USA. I tillegg var han med på Walkers egen europaturné. Han har også vært med velkjente Zara Larsson på europaturné.

– Det har vært en drøm, rett og slett, sier Juliander til Sandnesposten.

Røtter i Norge

Innimellom de mange musikkøktene i studioet, får han litt tid til å mimre tilbake til barndommen.

– Jeg har mange gode minner fra feriene vi hadde i Norge. De sterkeste er nok fra de kalde årstidene, og da spesielt rundt juletider, sier 21-åringen, og fortsetter;

– Naturen der borte er bare helt nydelig. Jeg har også slekt innover mot Hjelmeland, så der har jeg også tilbrakt en del tid opp igjennom.

Coachella

Ett av høydepunktene fra fjoråret var uten tvil da han opptrådte på musikkfestivalen Coachella sammen med Alan Walker.

– Det var en helt syk opplevelse. Virkelig en drøm. Jeg var sjokkert over hvor rolig jeg holdt meg. Jeg kjente ikke på nervøsiteten og var heller ikke redd. Det føltes bare normalt og skikkelig kult, sier han, før han fortsetter;

– Jeg har visualisert meg selv på disse store scenene siden jeg var liten, så egentlig hadde jeg allerede opplevd dette inni mitt eget hode. Det kan nok ha vært en grunn for at jeg aldri ble nervøs.

Juliander var også med Alan Walker og Noah Cyrus på Spellemannsprisen 2018. Der de gjorde et flott åpningsnummer sammen med Julie Bergan.

FESTIVAL: Juliander sammen med norske Alan Walker på Summerburst i Sverige i fjor. Foto: Mohammed Sarmadawy

Mye jobbing

Hvordan resten av dette året blir er foreløpig litt uklart. I disse dager jobber han med ny musikk hjemme i studioet sitt i Stockholm. Tidligere i år slapp han låtene «Nervous» og «Better Man». Disse har blitt godt mottatt av publikum, ifølge han selv.

– Jeg har fått inntrykk av at publikum har likt det jeg har spilt på konsertene, sier han.

Årets låter har han både skrevet selv og vært medprodusent på. I sine første låter, som blant annet «Afterglow», sto han kun for selve skrivingen.

– Det er veldig kjekt å kunne bidra i hele produksjonen av låter. Da jeg først lærte hvordan man produserer var det egentlig ikke så vanskelig, sier Juliander.

– Kunne du tenkt deg å spille konsert her i Rogaland en gang?

– Det hadde vært veldig kult, så det er absolutt noe jeg kunne tenkt meg å gjøre, svarer han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...