Mener ny folkeavstemning kan være på sin plass

LEDERTRIO: Pål Morten Borgli, Bjarte S. Dagestad og Stanley Wirak møttes i Sandnes mandag. Foto: Frode Olsen

Mandag ettermiddag møttes Stanley Wirak (Ap), Bjarte Sveinsvoll Dagestad og Pål Morten Borgli (Frp) i Sandnes rådhus. Der la de planer for veien videre for Nye Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 17.12.2018 kl 15:45

NY KOMMUNEGRENSE: De tre politikerne med ulike ordførerverv i Sandnes og Forsand har på ingen måte tenkt å akseptere grensejusteringen uten videre. Mandag var det klart for det som på mange måter kan defineres som et strategi- og planleggingsmøte for hvordan de skal angripe situasjonen. Pål Morten Borgli sier at energien er blitt fornyet i løpet av helgen.

– Vi jobber fremdeles med å skaffe oversikt over alt som har skjedd den siste uken. Det finnes både juridiske og politiske spor vi skal følge. I løpet av de siste dagene har vi fått godt kjøtt på begge de beina, sier varaordføreren i Sandnes.

Fellesnemnd og Oslo

Onsdag setter Borgli seg på et fly sammen med ordfører i Forsand, Bjarte Sveinsvoll Dagestad. Destinasjonen er Oslo. Borgli forteller at de kommer til å bruke tid på samtaler med politikere som kjenner til både lovverk og rutiner.

– Vi kombinerer reisen med andre oppdrag, men for vårt vedkommende er det klart at samtaler rundt kommunesammenslåingen vil finne sted når vi først er i Oslo, sier Pål Morten Borgli.

Enda viktigere er kanskje møtet som finner sted i Forsand på tirsdag. Da samles fellesnemnden i de to kommunene. Det finnes ikke tvil om at grensejusteringen blir hovedtema i samtalene.

– Forutsetningene for kommunesammenslåingen er jo endret. Fellesnemnden er et av de viktigste politiske organene når det gjelder arbeidet, og vi skal vurdere om det er grunnlag for at fellesnemnden tenker at en ny folkeavstemming skal holdes på Forsand. En folkeavstemming hvor alle innbyggerne er stemmeberettigede, sier Pål Morten Borgli.

Vurderer paragrafen

Ordfører Stanley Wirak (Ap) i Sandnes mener også at det er ett av mange spørsmål som må diskuteres.

– Det kan tenkes hele formålsparagrafen med grensejusteringen er brutt. I bunn ligger det en forutsetning om å skape gode enheter. Det blir ikke tilfellet nå som Kommunaldepartementet trekker dette ut i parodien, sier Wirak om tirsdagens agenda.

Ordføreren betrakter mandagens møte som «å ta en fot i bakken».

– Vi stiller en del spørsmål til hverandre. Kommunaldepartementet har revet i stykker et møysommelig arbeid vi har drevet over tid. Det gjorde de med et pennestrøk. Vi har viktige og store spørsmål som må løftes, sier Stanley Wirak.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...