Sandnesposten A/S

Sandnesposten

– Nå er det politisk flertall for endring

GIKK I TOG: Varaordfører Pål Morten Borgli gikk i protesttoget fra Sandved. Han er sikker på at flertallet som var for bommene i bystyret, nå er blitt til et mindretall. Foto: Frode Olsen

Varaordfører Pål Morten Borgli (Frp) gikk skulder ved skulder med aksjonistene på Sandved.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 22.08.2018 kl 22:51

Pål Morten Borgli deltok ikke på demonstrasjonen i Sandnes sentrum forrige uke, men var på plass da rundt 1500 mennesker gikk i protesttog onsdag kveld.

Varaordføreren er sikkert på at folk ikke protesterer fånyttes.

– På grunn av engasjementet folk viser er jeg optimistisk med tanke på at vi skal få til en endring. Nå er jeg også relativt sikker på at det er flertall i Sandnes bystyre mot bommene. Arbeiderpartiet har den senere tiden viste klare signaler på at de er beredt til å ta opp kampen for folket, sier Pål Morten Borgli.

Men hva med posisjonspartiet Senterpartiet. Gruppeleder Sofie Margrethe Selvikvåg uttaler til Sandnesposten at de kommer til å stå ved sitt vedtak?

– Nja, vi får nå se hva som skjer fremover, men i Sandnes er det nok med stemmene til Frp og Arbeiderpartiet. Siste ord i denne saken er på langt nær sagt, sier Borgli.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KLAR TALE: Mange stilte med bannere som ga uttrykk for at de frykter et enda større sosialt klasseskille når bommene kommer. Foto: Frode Olsen

Han er riktig imponert over at så mange som rundt 1500 mennesker ble med på markeringen.

– Nå er det virkelig gang på folk. Du ser hvordan de velter inn her nå. Selv ble jeg oppfordret og invitert til å deltapå aksjonen, og jeg har ingen problemer med å vise min sympati og støtte til folk i denne saken. Jeg hadde andre og viktige gjøremål, men dette kom høyest på min prioriteringsliste, sier Borgli.

Ifølge Borgli har både han og andre i Frp blitt møtt med delt syn tidligere i debatten. Det føler han er i ferd med å snu til en solid medvind.

– Vi har brukt de samme argumentene som folk i toget bruker her i dag. Vi har delvis blitt møtt med hån og latter fra de andre partiene, men nå tror jeg det har gått opp for veldig mange hvor urettferdig og hardt disse bommene kommer til å ramme. Men som sagt, siste ord er ikke sagt, sier Borgli.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...