Ble overrasket med tre millioner kroner: Nå kan Vitenfabrikken fornye planetariet

OVERRASKET MED TRE MILLIONER: Administrerende direktør i Sandnes Sparebank, Trine Stangeland, overrasket avdelingsleder John Arne Frafjord ved Vitenfabrikken med tre millioner kroner fra Sandnes Sparebanks gavefond mandag. Midlene skal brukes til å fornye utstyret i planetariet. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Mandag kom administrerende direktør fra Sandnes Sparebank med en gladmelding i millionklassen til Vitenfabrikken.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 14.05.2018 kl 18:55

Det var en tydelig preget avdelingsdirektør som mottok sjekken på tre millioner kroner fra Sandnes Sparebanks gavefond mandag.

Dermed kan John Arne Frafjord og resten av gjengen ved Vitenfabrikken gjøre en svært etterlengtet utskiftning av utstyret i Planetariet.

– Siden Planetariet åpnet i 2008, har over 200.000 vært innom, forteller Frafjord.

Planetariet er én av de mest spennende og populære attraksjonene på Vitenfabrikken, og er en 360-graders digital kino som brukes for å formidle hvordan det ser ut i verdensrommet.

Men utstyret som tar store og små med på en tur ut i stjernehimmelen er gammelt og utslitt. Enkelte framvisninger lar seg rett og slett ikke gjennomføre i dag.

– Vi har satt av penger årlig, delvis fra egne driftsmidler og delvis fra mindre sponsorer. Totalkostnaden med å skifte ut er på fem og en halv millioner kroner. Nå er vi i mål, sier Frafjord med et stort glis.

– Stor dag

Administrerende direktør Trine Stangeland fra Sandnes Sparebank overrakte sjekken på tre millioner kroner

– For oss er dette et perfekt prosjekt å bidra til, både med tanke på langsiktigheten, og at planetariet henvender seg særlig til barn og unge, sier Stangeland.

Teknisk leder Sven Gundersen ved Vitenfabrikken var minst like glad over at Vitenfabrikken nå kan investere i nytt, teknisk utstyr.

– Dette er en stor dag for oss, fastslo han.

Midt i Vitenfabrikken

Planetariet har den fremste tilgjengelige teknologien, og er ett av ytterst få i verden med en slik standard. Selve planetariet er inne i en kule, som har en indre diameter på ni meter.

Kulen henger midt i Vitenfabrikken med kafeen under seg.

PLANETARIET: Planetariet tar store og små med opp til stjernehimmelen. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...