Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Ny butikk åpner dørene på Bystasjonen

NISJEBUTIKK: John-Arne Paulsen og Norstamps har flyttet inn på Bystasjonen. Foto: Aslak Ravndal

John-Arne Paulsen åpner Vestlandets første mynt- og frimerkebutikk på kjøpesenter.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2018 kl 21:19

NÆRING: På lørdag åpner Norstamps dørene i andre etasje på Bystasjonen. Butikken ble startet som nettbutikk i 1995, og har hatt lokaler på Røyneberg fram til nå.

– Det blir spennende å se hvor mange som kommer på åpningen. Det er ganske utradisjonelt med en slik nisjebutikk på et kjøpesenter, men jeg tror det er en vinn-vinn-situasjon. Kundene mine oppsøker sjeldent kjøpesentre til vanlig, og når de først kommer kan jo andre butikker dra nytte av det, sier John-Arne Paulsen til Sandnesposten.

Butikken er allerede fylt opp med både norske og utenlandske mynter og frimerker. Det mangler fremdeles litt før Paulsen er klar for å ta imot de første kundene.

– Det kommer et halvt tonn med innstikksbøker for frimerker før lørdag, så det gjenstår litt arbeid, sier han.

Auksjoner

Det er stort spenn i prisen på varene i butikken. Noen frimerker koster så lite som fem kroner, mens enkelte mynter koster opp mot 10.000 kroner. Da Sandnesposten var på besøk viste Paulsen fram en gullmynt som ble gitt ut i anledning kong Harald og dronning Sonjas bryllup i 1968.

– Utvalget er stort og spennende. Prisene varierer veldig ut fra sjeldenheten, sier butikksjefen.

Kunder som har eldre frimerker og mynter kan selge det over disk i butikken.

– Hvis noen kommer inn med supersjeldne ting så kan vi selge det for dem på auksjon, sier Paulsen, og legger til at det blir auksjon hver torsdag i butikken.

(Saken fortsetter under bildet)

STORT UTVALG: Mynter og frimerker fra hele verden selges i butikken. Foto: Aslak Ravndal

Skilpadde

Frimerker og mynt har vært butikksjefens store lidenskap siden tidlig barndom. Likevel har han ingen eksklusiv samling hjemme.

– Jeg samler på frimerker med skilpaddemotiv. Det er en billig variant som gjør at det ikke oppstår konflikter med de andre artiklene jeg forhandler, sier Paulsen.

– Hvorfor akkurat skilpadde?

– Jeg hadde en russisk steppeskilpadde som stakk av da jeg var yngre, så det har nok noe med det å gjøre, sier en smilende Paulsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...