Selger 400 brett på en god dag

EGG: Oddvar Skjæveland på Skjæveland Gardsutsalg selger som vanlig mye egg rundt påske. Det er han godt fornøyd med. Foto: Aslak Ravndal

På Skjæveland Gardsutsalg merkes det at påsken er i anmarsj. Eggsalget dobles nemlig på denne tiden av året.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

PÅSKE: Oddvar Skjævelands 7500 høner metter mange mager i påsken. På gardsutsalget langs fylkesvei 44 like nord for Skjævelandsbrua går det unna med eggsalget nå i påsken.

– Til påske selger vi dobbelt så mange egg enn det som er normalen. På en god dag kan vi fort selge opp mot 400 brett, forteller Oddvar Skjæveland.

Ferske er dem også.

– Vi plukker mellom 6000 og 7000 egg hver eneste dag. De bæres rett inn i butikken, så ferskere enn dette får du det ikke, sier Skjæveland.

Tradisjon

For mange er det tradisjon å koke egg ute i naturen nå i påsken.

– Jeg leste om denne tradisjonen her forleden dag. Den er faktisk like gammel som selve påskefeiringen, sier Oddvar Skjæveland, og fortsetter;

– Påske er ikke en tid for spesielt mye baking heller, så jeg tror de fleste som kjøper egg koker og spiser dem.

Absolutt alt går likevel ikke til mat, tror Skjæveland.

– Det er nok noen familier med barn som bruker eggene til dekorasjon. Da blåser de ut innholdet for så å dekorere dem med pynt, sier han.

Vegetabilsk fôr

Hønene til Skjæveland verper best når de er mellom 38 og 44 uker gamle. Da legger de i gjennomsnitt 0,9 egg i døgnet.

– Hva er det som kjennetegner eggene fra Skjæveland Gardsutsalg?

– Det blir litt vanskelig for meg å sammenligne med andre ettersom jeg kun spiser egg herfra, men vi gir hønene fôr som er 100 prosent vegetabilsk. Det vil si at fiskemel er byttet ut med soya og mais. Dette gir en veldig gul og fin plomme, svarer Skjæveland.

Nisje

Gardsutsalget selger mye mer enn bare egg. Det dyrkes blant annet mange forskjellige grønnsaker på sommeren.

– Vi gjør det bare bedre og bedre, og det virker som om folk setter pris på oss, sier Skjæveland.

SKJÆVELAND: Mange kjører innom gardsutsalget langs fylkesvei 44 for å kjøpe egg til påske. Foto: Aslak Ravndal

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...