Slik skal kommunen sikre seg 70 millioner

ENIGE: Både rådmann Bodil Sivertsen og ordfører Stanley Wirak håper at kjøper får leieavtaler som vil gi klingende mynt, Begge foto: Frode Olsen Foto: Frode Olsen

I tillegg til kjøpesummen på 45 millioner betales vederlag basert på hvor stort areal som blir utleid i nybygget på det gamle rådhuset. Det betyr at potensielle leietakere kan sørge for at salgsprisen kan nå 70 millioner kroner.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 20.12.2017 kl 19:37

Det ble onsdag klart at Sandnes kommune har solgt rådhuset til en salgssum av 45 millioner kroner. Videre sier avtalen at sluttsummen er avhengig av hvilke avtale Base Gruppen AS oppnår med potensielle leietakere av den nye delen av rådhuset.

Dersom kjøper velger å rive den nyeste delen, kan de reise nytt og topp moderne næringslokaler. Dersom alt klaffer med utleie, vil det bety ekstra klingende mynt i kommunekassen. I avtalen kommer det tydelig fram at den nye eieren er i forhandlinger med potensiell leietaker.

Sluttsummen Sandnes kommune vil motta er bygget på følgende modell:

Dersom kjøper oppnår enten:
a) Avtale med....(navn utelatt).....leietaker..... 50.750.000 millioner
b) Avtale med andre leietakere....(navn utelatt)...... 45-48.750.000 millioner
c) Avtale...(navn utelatt)..... leietaker og andre, 9000m2.... 63.875.000 millioner
Endringer i areal gir tilsvarende endringer i tilleggsvederlag, oppad til maksimalt 70.000.000 millioner.

Ordfører Stanley Wirak hevder han ikke kjenner til hvilke planer Base Property AS har, men lever i håpet om at næringsdrivende med pondus blir leietakere.

– Her ligger jo oppsiden vår i denne avtalen. Kommunen er veldig nøye på å skille, og legger oss derfor ikke opp i videre utviklingsplaner. Det som er klart er at den nyeste delen av rådhuset er en relativt enkel konstruksjon som kan rives med tanke på opparbeidelse og utnyttelse av arealmulighetene som finnes, sier Wirak.

Den nyeste delen av rådhuset som består av tegl kan rives med muligheter for å reise et alternativ på totalt 9000 kvadratmeter. Deler av den gamle bygningen er derimot verneverdig.

Håper på solide aktører

Samtidig er ordføreren tydelig at håpet er at kommende næringsdrivende vil bestå av næringlivsaktører med betydning.

– Det kan tenkes at Base Gruppen AS ser for seg èn leietaker eller en kombinasjon av flere. Vi kan bare håpe på at nye leietakere vil forsterke næringsvirksomheten i sentrum og Sandnes generelt. Det skjer allerede mye i sentrum. Mattilsynet har også etablert seg i området. Med flere arbeidsplasser i sentrum vil den positive myldringen øke. Det er utelukkende bra for byen, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...