Stormet mot tidenes Figgjo-kupp

Lang kø i jakt etter antikviteter

LANG KØ: Mange mennesker sto i kø for det beste kuppet da antikvitetsmessen åpnet i Figgjohallen fredag ettermiddag. Foto: Frode Olsen

Denne helgen arrangeres Antikk, Retro- og Samlermesse i Figgjohallen. Lenge før dørene åpnet stilte folk seg opp i kø. Aller først sto Kjetil. Samleren fant akkurat det han lette etter.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 17.06.2017 kl 08:54

Startskuddet for Antikk, Retro- og Samlermessen i Figgjohallen var svært vellykket. Lenge før dørene åpnet fredag ettermiddag sto ivrige samlere i kø. Aller fremst sto Kjetil, som kun ønsker å stå fram med fornavn. Mannen er ifølge seg selv en hobbysamler, men har på langt nær like stor samling som de aller ivrigste. Likevel er han å finne på de aller fleste messer som arrangeres i distriktet.

Da dørene åpnet, stormet han inn i hallen med to mål for øyet.

– Jeg samler på lekebiler fra Laerdal. De ble produsert på 60 og 70-tallet. I tillegg er jeg svak for objekter tilknyttet til NSB, sier han.

Mystisk kvinne

Som nummer to i køen sto en kvinne som i sammenhengen passer beskrivelsen tilbakeholden. Hun nektet plent å oppgi navn, og ville heller ikke avsløre hvilke gjenstander hun var ute etter. Det eneste hun ville bekrefte var reisen til Figgjo.

– Jeg har reist langt, sier kvinnen på østlandsdialekt.

Kjetil med første startnummer forklarer.

– Det er ikke alle som ønsker at folk skal vite hva de har av samlinger og lignende. Jeg vet ikke om dette stemmer i hennes tilfelle, men det finnes mange som leter etter de beste kuppene, og hun er nok dreven, smiler Kjetil.

Kvinnen med det blonde håret bekrefter teorien.

– For oss samlere er tilbakeholdenhet noe av taktikken, smiler hun lurt like før dørene åpnes. Det tok ikke lang til før hun vandret smilene blant de 27 utstillerne med et hemmelig innhold i en hvit plastpose.

Det gikk heller ikke mange minuttene før Kjetil også hadde vasket frem gull. En blå lekebil fra Laerdal fikk ham til å åpne lommeboken.

– Du kan få lov å ta bilde, men prisen nevner vi ikke. Det som er flott med dette objektet er at kroken på lastebilen er intakt. Drivakslingen er noe rustet, men den kan lettet byttes ut fra et annet leketøy som er skadet på andre områder, smiler han rutinert.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GULL: Denne lekebilen fra Laerdal hadde intakt krok. Det betydde mye for Kjetil. Foto: Frode Olsen

Av de mange utstillerne i Figgjohallen er Magnar Christoffer Pettersen den største. Han har tatt turen fra Haugesund.

– Jeg reiser rundt på de fleste av messene, og har vel arvet dette av mine foreldre. Jeg setter inn annonser, men kjøper nok mesteparten av mine varer fra dødsbo, opplyser han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STORKAR: Den største utstilleren kom fra Haugesund. Magnar Christoffer Pettersen har det meste.

Tre generasjoner

Andre med smilene virkelig godt på plass var tre kvinner med røtter fra Figgjo. Tre generasjoner deler gleden av å samle på ting andre ikke ser samme nytteverdi av. Bestemor Reidun Sømme var i hallen med sin datter Iren Mikalsen og barnebarnet Tiril (22). Iren Mikalsen ble frelst fot ett år siden.

– «De va då eg blei galen», sier hun med trillende latter.

Dukker er noe med tiltrekningskraft på alle tre.

– I tillegg ser vi etter porselen fra «Figgjo Allianse». Mor jobbet der i mange år. I etterkant ble dukker også veldig kjekt, og det verste av alt er at mor og meg har ført galskapen over til min datter, smiler Iren Mikalsen.

Datteren Tiril Mikalsen går på lærerskole i Hedmark fylke. Hun øyner en liten biinntekt.

– Jeg har allerede begynt å selge antikviteter. Jeg går litt på loppemarkeder, kjøper og selger videre. En fin ting å gjøre for å skaffe litt inntekt i studietiden, sier Tiril Mikalsen.

DUKKEFRELSTE: Tre generasjoner med kvinner besøkte messen på Figgjo. Iren, Tiril og Reidun elsker dukker og porselen fra Figgjo.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...