Sandnesposten A/S

Sandnesposten

– Tenker tilbake på avstemningen i 2014 med skam

ENDRET SEG: Ellen Karin Moen sier hun gremmes over at hun som Høyre-medlem i 2014 stemte ja til bom. Nå er hun innstilt som ordførerkandidat for FNB. Foto: Frode Olsen

Ellen Karin Moen (51) ble valgt til ordførerkandidat etter at medlemmene i FNB stemte henne fram i kamp mot Alexandra Eva Lind.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2019 kl 15:25

Nominasjonskomiteen til FNB i Sandnes hadde innstilt Ellen Karin Moen som ordførerkandidat til kommunevalget i 2019.

På nominasjonsmøtet fremmet Bob Roth et benkeforslag om at de to øverste kandidatene, Ellen Karin Moen og Alexandra Eva Lind (25), burde bytte plasser.

Dermed ble det en avstemning som gikk 19-3 i favør av kandidaten nominasjonskomiteen hadde fremmet. Medlemmene bestemte også at Ellen Karin Moen og Alexandra Eva Lind får kumulerte plasser.

Den nye ordførerkandidaten er åpen om at hun i 2014, som Høyre-representant, reiste seg i bystyresalen og stemte ja til bomring i Sandnes. Det er et øyeblikk hun gjerne skulle vært foruten.

– Jeg tenker tilbake på den avstemningen med skam. Der og da visste jeg ikke nok om konsekvensene. Samtidig var jeg relativt urutinert i en stor og enstemmig Høyre-gruppe. På den tiden hadde jeg ikke nok informasjon til å gjøre det rette valget, sier hun ærlig.

Ellen Karin Moen gjør regning med at enkelte vil minne henne på hva hun stemte i 2014.

– Derfor går jeg bare åpent ut helt i oppstarten av FNB, slik at alle skal vite at jeg har endret oppfatning siden 2014, og at jeg innrømmer at mitt valg den gang var feil, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DUO: Alexandra Eva Lind og Ellen Karin Moen blir frontfigurene til FNB. Foto: Frode Olsen

Moen takket nominasjonskomiteen for sitt arbeid, samtidig som hun rekker en virituell blomsterbukett i retning «mannen».

– Jeg må takke ham for at han velger å støtte meg. Takk også til medlemmene som stemte meg fram. Jeg skal gi alt i kampen for de beste vilkårene for våre innbyggere, sier hun.

Den nye ordførerkandidaten virket kamplysten i sin tale til medlemmene. Hun manet fram at de eventuelle FNB-representantene i 2020 skal være der for folket.

– Vi har en forventing til oss selv som sier at vi alltid skal lytte til folket fra sak til sak. Et annet poeng er at FNB i Sandnes på ingen måte er et parti med kun én sak på agendaen. Vi er i sluttfasen av å framstille et valgkampprogram som vil vise at vi ønsker å bidra på alle områder i samfunnsdebatten. Vi har nei til bom, nei til GPS-innkrevning og nei til eiendomsskatt som tydelige prioriteringer, sier Moen.

Da listen var vedtatt, minnet ordførerkandidaten kandidatene om at «livet» blir annerledes.

– Før dagens møte var vi vanlige innbyggere. Nå er vi politikere. Det forplikter, og det medfører at vi noen ganger må gjøre regning med tøffe ordlag. I dag finnes det mange nettroll på sosiale medier, men vi skal støtte hverandre i tøffe kamper, sier hun.

På nominasjonsmøtet ble det også opplyst at de økonomiske midlene i forkant av valgkampen er fraværende. Ellen Karin Moen oppfordret samtlige medlemmer til å spre budskapet om at gjengen trenger støtten de kan få.

– Nå skal vi jobbe knallhardt alle sammen. Fra august til etter valget, må dere gjøre regning med hard jobbing døgnet rundt, sier Moen.

FNB Sandnes teller i dag rundt 75 betalende medlemmer. 28 av dem takket ja til å stå på valglisten. Alle navn er i prioritert rekkefølge.

01, Ellen Karin Moen, 1967, Hana

02, Alexandra Eva Lind, 1993, Hana

03, Arve Rosland, 1958, Ganddal

04, Anaida Ajanic, 1971, Bogafjell

05, Per Løvaas, 1971, Ganddal

06, Anita Jørstad, 1970, Bogafjell

07, Arnfinn Bilstad, 1960, Trones og sentrum

08, Harald Kommedal, 1949, Sandved

09, Lena Madsen, 1982, Lura

10, Laila Mariann Furevik, 1965, Hommersåk

11, Geir Jarle Brekkhus, 1971, Austrått

12, Arne Huisman-Aase, 1985, Stangeland

13, Cecilie Sørfonn, 1975, Hana

14, Tore Oftedal, 1970, Lura

15, Marianne Hov Tollefsen, 1983, Riska

16, Geir Strand, 1971, Høle

17, Andreas Olssen, 1995, Riska

18, Maria Speichert, 1980, Austrått

19, Bjørn Tykkhelle, 1958, Sandved

20, Tina Elisabeth Loncar, 1977, Trones og sentrum

21, Ann Helen Iversen, 1962, Ganddal

22, Hanga Tokes, 1990, Trones og sentrum

23, Chandra Kalla, 1949 Trones og sentrum

24, Harald Moen, 2000, Hana

25, Kjetil Oftedal, 1959, Lura

26, Jan Kåre Løvskeid, 1958, Sviland

27, Ewa Berge Nilsen, 1970, Austrått

28, Jon Hov, 1952 Lura

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...