Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Tvunget til å plassere provisorisk fartsdump foran inngangsdøren

Køsniking på Forussletta medfører stor fare

TILTAK: Ulf Karlsen var nødt for å dempe farten til bilistene som benytter parkeringsplassen til å snike seg bort fra køene på F44. Foto: Frode Olsen

Konsekvensene av bussveien på Forussletta gir næringsdrivende i området alvorlige bekymringer. Kø og endringer i kjøremønsteret fører til at mange velger å unngå køene ved å benytte en parkeringsplass som ferdselsåre.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2017 kl 11:35

Daglig leder ved RSA Bil AS på Forussletta, Ulf Karlsen, har etter flere nestenulykker tatt et helt nødvendig grep. Like ved inngangsdøren til lokalene har han plassert en sort forhøyning. Hensikten er å unngå alvorlige personskader. Nå må forbipasserende ned i gangfart for å unngå materielle skader på kjøretøyene.

Suste forbi døren

Etter at Statens vegvesen innførte bussvei på deler av Forussletta, har køene i området tiltatt. I forbindelse med utformingen fjernet vegvesenet utkjøringsmulighetene til Lindeveien og Vestre Hamarvei. I alle fall for dem som vil mot Sandnes. Tidligere inn- og utkjørsel til forretningslokalene langs bussveien er også borte.

– Vi har plassert en midlertidig fartsdump ved inngangsdøren. Flere av kundene som skulle inn og ut av lokalene fikk svært ubehagelige overraskelser. Bilene kom susende forbi i 50-60 kilometer i timen. Kun flaks har ført til at ingen er blitt skadet. Planen er å montere permanente humper på parkeringsplassen, sier Karlsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HØY RISIKO: Med parkerte biler på begge sider og delvis skjult inngangsdør, sier det det selv at mye trafikk i høy hastighet utgjør en fare. Foto: Frode Olsen

Det har seg slik at dem som kommer ut fra boligfeltet og skal mot Sandnes eller motorveien, nå er tvungne til å ta til høyre og mot Stavanger. Deretter må de sitte i køen, for å snu i neste rundkjøring, noen hundre meter lenger nord på sletta. De som fyller bensin på stasjonen kan heller ikke kjøre direkte mot Sandnes.

Dårlig oversikt

Bensintankende og køleie langs Fylkesvei 44 og bussveien, velger dermed den snareste løsningen. De kjører langs forretningsbygene, på det som i realiteten er en parkeringsplass. I enden kan de fortsette inn på bussveien i retning Sandnes og nærmeste påkjørsel til motorveien. Det finnes lignende utfordringer også for dem som i utgangspunktet kommer motsatt vei.

Ulf Karlsen ved RSA Bil AS medgir at risikoen er skyhøy.

– Det står ofte biler på begge sider av parkeringsplassen. Ofte mindre lastebiler og bobiler. Trafikkbildet for dem som suser forbi er mindre oversiktelig sammenlignet med ordinære veier. Her spaserer jo både kunder og ansatte hele tiden, sier han oppgitt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NYTT KJØREMØNSTER: Forandringene vegvesenet har gjort på Forussletta er av den karakter som fører til ytterligere økning av bilister i kø. Bussene passerer derimot enkelt. Det er selvsagt med tanke på bussenes fremkommelighet at endringene er gjort. Foto: Frode Olsen

Seksjonsleder for plan og forvaltning i Statens vegvesen, Irene Hegre, forteller at de ikke er kjent med problemstilling som er oppstått med tilknytning til bussveien på Forussletta. Hun ønsker derfor å undersøke saken så raskt det lar seg gjøre.

– Etter denne type informasjonen vil vi sende ut mannskap for å observere trafikkavviklingen i området. Etterpå må vi diskutere om det er nødvendig med eventuelle tiltak, sier Hegre til Sandnesposten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...