Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Dagens gauk: Utelukker ikke politisk comeback

ENGASJERT: To år etter at han forlot politikken klør det fremdeles i Kåre-Ludwig Jørgensen etter å få delta i utviklingen av byen Foto: Andreas Kydland

Kåre–Ludwig Jørgensen var en markant Frp-
politiker inntil han for to år siden valgte å prioritere jobb framfor politikk. Det politiske engasjementet er der imidlertid fortsatt og tidvis klør han etter få delta i utviklingen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 06.05.2017 kl 12:14

DAGENS GAUK: – Hva gjør du i dag?

– Jeg jobber nå fulltid som seniorrådgiver i Norsk Oljevernforening for Operatørselskap. Her etablerer og ivaretar vi oljevernberedskapen på norsk sokkel. Denne beredskapen er en forutsetning for at selskapene kan ha aktivitet på norsk sokkel.

– Du valgte å gå ut av politikken i 2015 etter to perioder for Frp i bystyret, hvorfor?

– Forklaringen er at tidene i industrien ble tøffere, og det var viktig å få utarbeidet en planlagt strategi for oljeselskapene. Jeg deltok tungt i denne krevende prosessen og måtte derfor også sterkere prioritere bruk av tiden min.

– Savner du politikken?

– Det er jo i Sandnes det skjer, og jeg må innrømme at det tidvis «klør» i meg litt for igjen å kunne ta aktivt del i utviklingen.

– Er du åpen for et politisk comeback?

– Jeg er åpen for det meste, også dette, men tiden får vise hva som skjer.

– Hva liker du best med Sandnes?

– Sandnes er et godt sted å bo. Jeg har hatt bosted her i 30 år, så det bør jo si noe. Kommunen har alt, bortsett fra eiendomsskatt, men akkurat det er jo ikke noe savn.

– Hva liker du minst med Sandnes?

– Det er ikke mye negativt å si om Sandnes, men en sak misliker jeg. Det er at byen og vi som bor her skal bli en melkeku for fylket, og da tenker jeg ikke på Sandnes sin størrelse som landbrukskommune. Jeg tenker på at vi lar oss stenge inne med et stort antall nye bomstasjoner. Dette vil byens befolkning merke. Her har det vært for liten kampvilje.

– Har du et favorittsted i Sandnes?

– Det er mange gode og flotte steder i Sandnes. Skal jeg ut å spise er Gamlaværket ofte valget. I forhold til turer er både Dalsnuten og Lifjell flotte områder. Jeg holder nok en knapp på Dalsnuten. Derfra ser du det meste.

– Hva gir deg vårfølelse?

– I alle fall ikke å våkne til snø som vi opplevde her om dagen. En tørr, mild morgen der du ønskes velkommen av fuglekvitter gir imidlertid vårfølelse.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...