Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Vil åpne Havnegata for trafikk i rushtiden

VIL ÅPNE: Her i Havnegata ønsker flertallet av Hana bydelsutvalg og leder Ellen Karin Moen (H) å åpne for gjennomkjøring i rushtiden. Foto: Andreas Kydland

Leder Ellen karin Moen (H) og flertallet av Hana bydelsutvalg ønsker å åpne Havnegata for gjennomkjøring.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2015 kl 12:32

Vil åpning for gjennomkjøring i Havnegata hjelpe på rushtrafikken i sentrum?

Spørsmålet kommer fra Hana bydelsutvalg som tar opp saken i sitt neste møte.

– Å åpne Havnegata for gjennomkjøring tror jeg kan lede bort noe av presset som er i sentrum i rushtiden. Trafikken i Sandnes er som et hjerteinfarkt, sier Ellen Karin Moen (H), leder av Hana bydelsutvalg.

Vil åpne i rushtiden

Forslaget fra Hana bydelsutvalg er at Havnegata åpnes fra klokken seks til ni om morgenen for trafikanter som kommer fra Sandnes øst i retning sentrum. Etter arbeidsdagen er over, ønsker bydelsutvalget gjennomkjøring i Havnegata fra sentrum i retning Sandnes øst i tidsrommet mellom klokken 14 og 18.

– Jeg har selv opplevd å bruke nær 50 minutter fra Hanahallen til Sandnes sentrum i morgenrushet. Det er forferdelig i sandnestrafikken i rushtiden, sier Moen.

KØFRITT: I dag er det ganske så rolig i Havnegata. Busser, taxier og én og annen bil på vei til leiligheter, kulturhuset, Vågen videregående skole og lignende kjører forbi med jevne mellomrom. Foto: Andreas Kydland

Forslaget om å åpne Havnegata for gjennomkjøring i rushtiden kom opp under forrige bydelsutvalgsmøte av varamedlem Leif Magne Thu (Pp). Noe kluss rundt avstemningen gjorde at saken og avstemningen er utsatt til neste møte som er 12. mars.

Skuffet over bro-nei

Det er tydelig at bydelsutvalget er svært skuffet over at kryssing av Gandsfjorden ble utelatt fra transportplanen på Nord-Jæren i fjor. Bydelsutvalget mener en bro over Gandsfjorden ville ledet mye av trafikken som i dag går gjennom sentrum rundt i stedet.

LES OGSÅ: Taxinæringen er skeptisk

Da saken ble diskutert i bydelsutvalget i forrige møte var utfordringer som at trafikken fra Havnegata om morgenen vil møte den samme køen i Elvegata var blant tingene som ble tatt opp.

– Selv tror jeg trafikken vil dele seg mer dersom Havnegata åpnes. De som skal videre gjennom Strandgata og i den retningen vil trolig bruke Havnegata. De som kommer fra Sandnes øst og skal ut på E 39, vil nok i større grad ikke benytte seg av gjennomkjøring i Havnegata, spår Moen.

– Kan gjøres over natten

Bydelsutvalgslederen mener mye av kø-problematikken vi opplever i dag er et resultat av for lite tenking framover tidligere.

– Det jobbes med prosjekter som skal hjelpe på trafikkavviklingen, men mye er store prosjekter som ligger et stykke fram i tid. En åpning av gjennomkjøring i Havnegata kunne blitt igangsatt i morgen. Dette er en mulighet vi har til å gjøre noe på kort sikt med trafikken i sentrum, sier Moen, som håper på en god debatt rundt Havnegata-forslaget.

Hva mener du? Fortell oss din mening i kommentarfeltet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...