Wirak kjemper for rimeligere løsninger

FORSLAG: Stanley Wirak (Ap) var aktiv på styringsgruppens møte. Han kjempet for rimeligere løsninger med tilknytning til Bussveien. Ordføreren i Sandnes argumenterte også for at betalinsinnretningen på bybrua i Stavanger, bør gjennomgås på nytt. Foto: Frode Olsen

Stanley Wirak (Ap) fikk gjennomslag for at styringsgruppen må gjøre grundige vurderinger når det kommer til alternative løsninger for den planlagte Bussveien.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Ordfører i Sandnes, Stanley Wirak (Ap), var tydelig overfor de andre medlemmene i styringsgruppen når det kommer til kostnadsreduserende tiltak for Bussveien.

Han la fram et forslag som sier at styringsgruppen må foreta en grundig vurdering når det kommer til bruk av eksiterende busstraseer.

– Det gjelder for Hanaveien i Sandnes. For Sola og helt til Revheim og på Madlaveien i Stavanger. Vi må gjøre grundige vurderinger og i størst mulig grad benytte allerede opparbeidet vei der muligheten tilsier det. Det aller viktigste er jo at bussen kommer fram. I forbindelse med mange av de eksisterende traseene kan vi løse framkomstproblematikken med trafikk- og lysregulering, sier Stanley Wirak.

Marianne Chesak (Ap), som vikarierte for fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (Krf), sørget for å få med i protokollen at Wiraks forslag ikke måtte føre til hindringer for intensjonen med Bussveien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

AP: Marianne Chesak (Ap) vikarierte for Solveig Ege Tengesdal (Krf) da styringsgruppen for Bymiljøpakke Nord-Jæren var samlet. Foto: Frode Olsen

Prosjektleder for Bussveien, Vegard Thise, beroliget de aller fleste rundt bordet med informasjon om at de allerede tar hensyn til styringsgruppens ønsker og økonomi.

– På Madlaveien i Stavanger er det allerede bestemt at vi skal benytte mest mulig av dagens opparbeidede løsninger. Formannskapet i Stavanger har gjort et eget vedtak for krysset ved Kannik. Som følge av planlagt innkjøringsløsningen til E39, må vi lage et nytt bussveialternativ litt innover Madlaveien der hvor motorveien i dag kommer ut. I Hanaveien på Sandnes jobber vi for å benytte dagens veibredde, sier Thise.

PROSJEKTLEDER: Vegard Thise forklarte at prosjektet allerede tar hensyn til de økonomiske faktorene. Det er allerede avgjort at Bussveien på Madlaveien i størst mulig grad skal benytte eksisterende traseer. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...