Nytt håp for stadion

NYTT HÅP: Daglig leder Geir Eikeskog i Sandnes IL (t.v.), Arne Oftedal (Ap) og styreleder Arild Netland la i vinter fram planer for Sandnes stadion i forhold til oppgradering for å huse internasjonale friidrettstevner. Så langt har ikke politikerne funnet midler. Foto: Trond Eirik Olsen

Politikerne vil ikke bla opp 12 millioner 
kroner for å gjøre Sandnes stadion kapabel til å arrangere større internasjonale 
friidrettstevner. De lukker imidlertid ikke døren helt.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

SANDNES STADION: – Det vil bli prioritert å oppruste anlegget for å huse nasjonale stevner i første omgang, men vi vil forsøke å innarbeide de resterende tiltakene når handlingsprogrammet for kommunedelplanen for idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv (Aktive Sandnes) skal revideres, sier Arne Oftedal (Ap).

Internasjonale stevner

Bakgrunnen er at Sandnes Idrettslag ønsker å få muligheter til å arrangere større internasjonale friidrettstevner på Sandnes stadion. Skal de få dette til vil det ifølge beregninger som er gjort av idrettslaget i samarbeid med Sandnes kommune kreve investeringer for nærmere 12 millioner kroner. Dette innbefatter alt fra nytt oppvarmingsområde ved Giskebanen og påbygg av målhus til nytt toppdekke, storskjerm og oppgradering av lydanlegg. Hvor midlene skal hentes inn er ennå uklart, men så langt har ikke politikerne vært villig til å åpne pengesekken helt.

Vil vurdere tiltak

Under bystyremøtet denne måneden fremmet imidlertid Oftedal et forslag på vegne av posisjonen (Ap, Frp og Sp) der det ble tatt til orde for å se nærmere på tiltakene som så langt er skissert for å ruste opp stadion til å kunne huse internasjonale fridrettsstevner. Disse tiltakene skal så vurderes innarbeidet i Aktive Sandnes når denne planen igjen skal revideres.

– Vi må se nærmere på om det i de 11,8 millionene også er tiltak som er nødvendig for å opprettholde nasjonal standard. I tillegg må vi også lete etter muligheter i diverse fond eller andre steder for å finne midler. Det bør også være mulig å finne regionale midler, sier Oftedal, som er krystallklar på at internasjonale friidrettsstevner på Sandnes stadion vil være gull verdt for byen.

– Slike stevner vil trekke folk og samtidig sette Sandnes på kartet. Med tanke på den turistsatsingen som nå står for døren vil dette kunne være et viktig bidrag. Rent praktisk har Sandnes IL flere ganger vist at de er fullt kapabel til å arrangere store stevner, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...