O' helga natt på Lura

Christel Elisabeth Smith erstattet Hanne Krogh

VAKKERT: Christel Elisabeth Smith synger under julekonserten i Lura Kirke. Foto: Frode Olsen

En stappfull kirke var samlet til det som på tross av Hanne Kroghs fravær ble en flott julekonsert.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.12.2017 kl 08:01

Onsdag gjorde Sandnesposten det kjent at Hanne Krogh måtte melde avbud til den forhåndsprogrammerte julekonserten i Lura kirke. Den velrenomerte sangerinnen deltok heller ikke i St. Petri kirke i Stavanger dagen i forveien, noe som førte til at sopran Christel Elisabeth Smith fikk en overraskende telefon.

– Det var ganske så tilfeldig at jeg var i regionen akkurat denne julen. Jeg fikk telefon i ellevetiden på tirsdag. Noen få timer senere sto jeg i kirken, og i kveld er jeg her på Lura, sier sopranen som startet sine innslag med en lekker julesang sunget på dialekt.

I dragsuget av at kantor Viggo Arne Fagerjord kom fra Høyland kirke til Lura, kom det en del korsangere samme vei. Rundt 30 mennesker dannet koret han dirigerte i kirken.

– Vi har øvd et par måneder inn mot denne spesifikke konserten, sier Fagerjord.

Én i koret som gledet seg ekstra var prestefrue Siri Skjefrås Alsaker. Mappen med sangtekster var alt annet en tynn.

– Vi skal faktisk være med på i alt 14 sanger denne kvelden, og ser veldig frem til å starte, sier Skjefrås før hun forsvinner inn til det som ble en fortryllende aften.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GLEDE: Koret hadde øvd i to måneder. Her er Siri Skjefrås Alsaker like før start. Foto: Frode Olsen

Juleforestillingen stilte også med andre kjente personligheter. Amerikanske Tata Vega er anerkjent som en av de store soul og gospelsangerne av vår tid, og har sunget med blant andre Michael Jackson, Whitney Houston, Stevie Wonder og de siste fem årene med Elton John.

I Hanne Kroghs fravær sang hun Alf Prøysen på norsk til publikums store forlystelse.

Thomas Ruud von Bülow er en kjent norsk tenor med fortid fra operascenene og konserter blant annet med Kiri Te Kanawa. Onsdag ga han folk på Lura en opplevelse.

– Vi liker oss spesielt godt i Sandnes. Her blir vi alltid mottatt med god varme, og kjenner oss på mange måter hjemme her, sier Bülow til publikum.

JUL: Tata Vega med opprinnelse fra Karibien fortalte om hvordan de feirer jul den sjette januar på «De tre kongers dag». Hun sang også Alf Prøysen på norsk. Her er hun i sitt ess under en sang hun hadde litt mer under huden sammenlignet med Prøysen-visa. Foto: Frode Olsen

LIV: God gang på scenen fra solister og kor. Foto: Frode Olsen

KOSERT: Koret fra Lura kirke med hjelpere sang førjulskonsert foran full kirke. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...