Sylvi Listhaug går av: Oddny var midt i regjeringsdramaet

Oddny Helen Turøy (KrF) synes det var voksent av Sylvi Listhaug (Frp) å trekke seg som justisminister.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 20.03.2018 kl 14:52

Tirsdag morgen trakk Sylvi Listhaug (Frp) seg som justisminister etter et mistillitsforslag mot henne. Nyheten skapte flere reaksjoner, også blant lokalpolitikerne. En av dem som sto midt i dramaet var fylkesleder i KrF, Oddny Helen Turøy fra Sandnes.

– Jeg synes det var bra at hun trakk seg. Det var voksent av henne å ikke sette regjeringen og landet i en krise, sier fylkesleder Oddny Helen Turøy (KrF).

Usikker situasjon

Det var gjennom nyhetene tirsdags morgen at hun fikk beskjed om Listhaugs avgang. Hun hadde ingen mistanke om at Listhaug ville trekke seg.

– Noen andre har kanskje visst mer enn meg, sier Turøy.

Ifølge Turøy håpet politikerne innad i KrF at statsminister Erna Solberg skulle ta ballen tilbake. De mente det var hennes ansvar å løse situasjonen.

– Vi ante ikke hvordan det ville gå. Det kunne jo blitt kabinettspørsmål, sier fylkeslederen.

Sammen med landsstyre

Kvelden før var hun sammen med resten av landsstyre i Kristelig Folkeparti (KrF) i et skjebnemøte om Sylvi Listhaugs fremtid.

– Det var et hardt pressekjør, noe jeg ikke er vant til. Men alle har vært respektfulle, sier Turøy.

Da dørene ble lukket for pressen innledet Knut Arild Hareide igjen med refleksjoner rundt situasjonen. Etter hvert fikk også alle fylkeslederne og stortingsgruppen lov til å komme med refleksjoner og råd. Hun opplevde det som et bra landstyremøte med en samstemt forsamling.

– Konsekvensene ble diskutert nøyaktig. Vi var innom de fleste scenarioer. De handlet om hva som var best for landet og hva KrF burde gjøre opp i alt dette, sier fylkeslederen.

Enig med Listhaug

Selv om Turøy synes det er bra at Listhaug trakk seg som statsråd, tror hun Listhaug vil gjøre en god jobb i Stortinget. Ifølge Turøy vet Listhaug hva hun går til, ettersom hun har sittet på Stortinget før.

– Ingen skal ties i hjel. Vi lever i et demokrati der alle skal si i fra om det man vil. Det er jeg enig med Sylvi Listhaug i, sier Turøy.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...