Ole-André Lerang legger opp

LEGGER OPP: Ole-André Lerang legger opp som håndballspiller i en alder av bare 28 år.

Ole-André Lerang har bestemt seg for å legge opp som håndballspiller. – Det er veldig trist, men likevel helt nødvendig, sier han.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 25.04.2018 kl 20:54

Sandnes HK-keeper Ole-André Lerang har spilt åtte sesonger på det øverste nivået i Norge og skulle være en av Sandnes' største forsterkninger foran debutsesongen i Eliteserien. Men grunnet ryggproblemer ble ikke sesongen som forventet for Lerang, som nå har bestemt seg for å gi seg som håndballspiller – to år før kontrakten med Sandnes går ut.

– Dette er veldig trist, men likevel helt nødvendig. Jeg har ikke så mye å bidra med når ryggen er som den er, sier Lerang til Sandnesposten.

Han beskriver en hverdag med nærmest konstante smerter i ryggen.

– Det er ganske ille og det har gått utover søvnkvaliteten også. Man havner i en litt mørk verden av å gå rundt med smerter. Det sliter mentalt, innrømmer Lerang, som altså legger opp i en alder av bare 28 år, da keeperne normalt når sin topp i karrieren.

Lerang håper nå å gå over i en rolle som keepertrener, men det blir ikke i Sandnes.

– Jeg ønsker veldig gjerne å fortsette å være involvert i håndballen og heve kvaliteten på keeperne i regionen. Jeg har noe på gang, mer enn det vil jeg ikke si, sier han hemmelighetsfull.

Talent vender tilbake

Høyrebacken Kristoffer Dueland Iversen er tilbake i Sandnes HK etter en sesong i Viking. 18-åringen spilte for Sandnes HK i fjor, men først og fremst for toerlaget i 2. divisjon. Denne sesongen var han med på å skyte Viking opp til 1. divisjon med 62 mål på 20 kamper.

– Kristoffer er tiltenkt å være nummer to bak Lars Sigve Hamre og lære av han. Kristoffer hadde rundt 100 mål for toerlaget sist han var i Sandnes, og han er utvilsomt et stort talent, sier trener Dalibor Sedjak.

I tillegg har målvakt Bjørnar Roth signert en ny toårskontrakt med Sandnes HK.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...