Ølfestival satte besøksrekord i helgen

BESØKSREKORD: 1072 personer var innom ølfestivalen Sur & Bitter som i helgen ble arrangert på Kinokino. Foto: Sur & Bitters Facebook-side

Nå tror festivalsjef Stian Bru på ny festival neste år.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.04.2017 kl 22:06

Den andre utgaven av ølfestivalen Sur & Bitter ble i helgen arrangert på Kinokino.

Det ble ny besøksrekord og flere smil enn festivalsjef Stian Bru har klart å telle.

Nå håper han tallene er gode nok til at en tredje utgave av den populære ølfestivalen kan arrangeres til neste år.

Dagen derpå

– Helgen har gått over all forventning. Vi satte ny besøksrekord med 1072 stykker innom dørene i løpet av helgen mot 860 i fjor, forteller Stian Bru dagen derpå.

– Nå er vi trøtte og slitne, men enormt fornøyde etter en kjekk helg, legger han til.

Ølfestivalen Sur & Bitter er langt fra synonymt med flatfyll. Flere bryggerier er til stede og publikum kan smake seg gjennom utallige smaker av øl. Som festivalnavnet tilsier, snakker vi hovedsaklig om bitre og sure øltyper, noe som heldigvis ikke smitter over på humøret til gjestene.

– Å se så mye publikum smile og gi deg tommelen opp var definitivt ett av flere høydepunkt. Et annet høydepunkt var fra lørdagen da lokalet var fullt og at alt gikk bra. Vi åpnet for flere billetter i år, sammenlignet med i fjor, og var noe spent på om det ville føre til at det ble for trangt og at folk ville stå i endeløse køer. Da jeg så at alt gikk som det skulle lørdag kveld, innså jeg at vi hadde funnet det ideelle antallet folk vi kan ha inne, sier festivalsjefen.

– Det er et mekka her

Mandag ettermiddag var tallene fra festivalen fortsatt ikke klar. Festivalsjef Bru har likevel en god magefølelse.

– Vi hadde et lite underskudd i fjor, og jeg har en god magefølelse for at vi skal klare gå i null i år – kanskje klarer vi til og med levere et lite overskudd. Vi klarer neppe tjene særlig med penger på festivalen, men det er heller ikke målet. Klarer vi få i null, snakker vi om totalsuksess, sier Bru.

Samtlige av festivalpassene var utsolgte lenge før Sur & Bitter åpnet kranene fredag. Det viser at øltørste sandnesgauker har omfavnet festivalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORNØYD SJEF: Festivalsjef Stian Bru er sliten men svært fornøyd mandag. Nå håper han på en tredje festival neste år. Foto: Borghild Gudmestad

– Jeg tror rogalendinger har veldig gode smaksløker. Festivalen vår er langt fra flatfyll. Folk er opptatt av å finne og smake nye ting. Det er rett og slett et lite mekka her med tanke på interessen som er blant folk, sier Bru og viser til at det var flere dialekter enn bare sandnes- og rogalandsdialekter å høre.

– Jeg kjenner til at det var folk på festivalen som hadde kommet helt fra Kristiansand. I tillegg kom mye folk fra Stavanger og Jæren, mens hovedtyngden av de besøkende var sandnesfolk.

– Lær av Sandnes

Mye skal med andre ord gå galt for at en tredje utgave av Sur & Bitter ikke blir arrangert neste år.

– De frivillige som har bidratt til festivalen har vært uvurderlige. Mange av dem som bidrog i år, var også med i fjor. Det gjorde det enda lettere å få lært opp nye, pluss at ting var hele tiden på stell. De frivillige har gjennom hele helgen kastet seg rundt og fikset ting og tang. Uten dem hadde det neppe blitt noen festival.

– Vi har også hørt fra bryggeriene som var her at dette er en av de beste festivalene organisasjonsmessig, og at de har tipset andre ølfestivaler om å komme til Sandnes for å lære av oss. Det er svært hyggelig å høre, sier festivalsjef Bru.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...