Omfattende trøbbel på barneskole i Sandnes

Rektor er innstilt på å jobbe døgnet rundt

BARN: 16 barn føler skolehverdagen utrygg som følge av vold, trusler og generell mobbing ved en barneskole i Sandnes. Illustrasjonsfoto

16 elever ved en barneskole i Sandnes har sendt klage til Fylkesmannen. Vold, trusler og mobbing fører til utrygghet i hverdagen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2018 kl 20:11

Sandnes kommune og den aktuelle skolen har over en lengre periode hatt store utfordringer på ett av trinnene. Det dreier seg om avgangselever på 7. trinn. 16 elever har gjennom sine foresatte sendt inn klage til Fylkesmannen. Der rapporterer de om et uholdbart skolemiljø, hvor blant annet vold, trusler og annen form for mobbing fører til usikkerhet og utrygghet.

Fysiske skader

Sandnesposten er også kjent med at utageringen tidligere har ført til episoder hvor lærere er kommet fysisk til skade. Det skal ikke være noen sykmeldt akkurat nå, men rektor ved skolen forteller at de jobber intenst med planer og kartlegging.

– Vi legger ikke skjul på at vi har en situasjon på dette trinnet som fører til utrygghet. Det har vært utfordringer knyttet til dette trinnet tidligere, men situasjonen blusset opp etter jul. Skolen har tidligere iverksatt virkningsfulle tiltak for å få bukt med utfordringene, men når så mange som 16 elever melder klage til Fylkesmannen, må vi vurdere om det vi tidligere har gjort er godt nok, sier rektor.

Rektor poengterer at det for skolen nå er veldig viktig å gjøre en solid undersøkelse. Lederen forteller også at skolens øvrige ledelse er i kontakt med alle foreldre og elever på trinnet.

– Det er ekstremt viktig at vi er tydelige i denne situasjonen. Involvering av foreldrene er både naturlig og gunstig. Etter klagen til Fylkesmannen, har jeg frem til fredag på å komme med en generell redegjørelse til involverte parter. Innen neste fredag skal skolen ha utviklet en individuell oppfølgingsplan til hvert enkelt av de 16 elevene det er snakk om. Undersøkelsene vil trolig også avdekke muligheten for videre tiltak. Jeg skal jobbe døgnet rundt om det kreves, helger inkludert, for å avdekke, og for å kunne gi alle lever en trygg skolehverdag, sier rektor.

Store tiltak

Sandnes kommune og kommunaldirektør Pål Larsson er selvsagt kjent med at trinnet ved denne skolen har utfordringer utover det normale. Han har iverksatt strakstiltak.

– I disse dager jobber rektor tett med en person som er på skolen kun for å hjelpe rektor med det som er en omfattende utfordring. Ved dette trinnet er et relativt stort apparat i sving, og de har jobbet en stund nå. Sandnes kommune har økt voksentettheten, og Altona ressurssenter er koplet inn for å bistå. Når det gjelder enkeltepisoder med personskade, så ønsker jeg ikke å kommentere dette, sier Larsson.

Rektor ved skolen er kjent med at det aktuelle trinnet tidligere har fått assistanse. Skolens leder ønsker heller ikke kommentere enkeltepisoder eller hvilken type problematikk som eventuelt utskiller seg.

– Det startet med uro, og har eskalert til et nivå som krever vår fulle oppmerksomhet. Ett av momentene er også at disse elevene står på trappene til å skulle flytte opp til ungdomsskolen. Vi skal gjøre en så god jobb som bare mulig, sier rektor.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...