Omtaler Melshei som fantastisk

ELSKER MELSHEI: Tarjei Bø fullroser Melshei etter første økt i rulleskianlegget. Foto: Frode Olsen

Fredag morgen hadde herrelandslaget i skiskyting sin aller første treningsøkt i det nylagte rulleskianlegget. Utøvere og trenere er henrykte.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2017 kl 23:43

I helgen 23. til 25. september skal det avvikles NM på rulleski i Sirdal. Som et ledd i sesongoppkjøringen og mesterskapet har herrelandslaget valgt Melshei og Sandnes. Utøverne bor og oppholder seg på Kronen Gaard like ved Vatnekrossen. På den måten er også logistikken med tanke på forflytning ivaretatt.

Landslaget og verdensstjernene kunne ikke bedt om bedre forhold. Emil Hegle Svendsen og brødrene Johannes Thingnes- og Tarjei bø var blant flere som strålte i kapp med den lave morgensolen. Etter økten smilte Tarjei Bø skikkelig godt.

– Anlegget er helt fantastisk. Det er jo så mange løyper å velge mellom. Jeg gikk meg en skikkelig runde i starten på økten, og det finnes knapt lignende som dette. I tillegg er dette helt nytt. Det gir oss motivasjon å komme til slike forhold, sier han.

Tøffe økter

Skiskytterlandslaget skal trene i Sandnes til og med tirsdag. Det blir neppe tid til hverken en tur i kulturhuset eller på nattklubben Saturn.

– Vi kommer til å trene knallhardt de kommende dagene. Alt av økter kommer ikke til å skje i konkurransefart, men likevel helt opp mot grensen. Det blir noen tøffe dager, sier Tarjei bø til Sandnesposten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKJØT BLINK: Emil Hegle Svendsen drev for det meste skytetrening fredag morgen. Foto: Frode Olsen

Og ikke før han har snakket ferdig kommer landslagstrener Egil Kristiansen forbi på sin elsykkel. etter en nøye vurdering av rulleskiløypene sitter han også på setet med et smil.

– Jeg har funnet en perfekt 1,9 kilometers sløyfe til ettermiddagens tøffe økt, sier han til Tarjei bø og de andre mens han gnir seg i hendene.

Optimale forhold

Egil Kristiansen har som kjent ansvaret for noen av de beste skiskytterne verden har sett. Smått legendariske Ole Einar Bjørndalen er ikke med til Sandnes, men Kristiansen gledet seg over at de andre løperne fikk optimale rulleskiforhold.

– Vi valgte Sandnes fordi vi har hørt mye positivt om løypene. Det svarte til forventningene og vel så det. Det finnes noen anlegg i Norge. Dette er blant de flotteste, om ikke det alle beste. I tillegg var vi heldige med været, sier Kristiansen.

Både A-landslaget og rekruttlandslaget skal mer eller mindre trene to økter til dagen fremover. Det er fullt mulig for publikum å reise opp for å ta stjernene i nærmere øyensyn. Bare ikke still deg foran blinkene, for de treffer som regel der de skal denne gjengen.

KONSENTRERT: Johannes Thingnes Bø var selvsagt på plass. Den eneste som mangler er Ole Einar Bjørndalen. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...