Ønsker alle tall på bordet

GODT FORNØYD: Ordfører Stanley Wirak (Ap) mener rådmann Bodil Sivertsen har lyttet til de politiske signalene og skryter av budsjettforslaget som ble lagt fram fredag. Mer usikker er han på hvorvidt han ønsker skatt på verk og bruk i nye Sandnes når sammenslåingen med Forsand er gjennomført. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Ordfører Stanley Wirak ønsker alle tall og fakta rundt skatt på verk og bruk på bordet før han gjør seg opp en endelig mening.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.10.2018 kl 19:05

Rådmann Bodil Sivertsen viser i sitt forslag til økonomiplan for perioden 2019-2022 at skatt på verk og bruk vil gi nye Sandnes større økonomiske muskler. Å nå målet om et netto driftsresultat på tre prosent, mener rådmannen vil være vanskelig uten å benytte seg av muligheten for skatt på verk og bruk.

Ordfører Stanley Wirak (Ap) vil foreløpig ikke love verken det ene eller andre med tanke på om skatten innføres ved sammenslåingen av Sandnes og Forsand. Men én ting kan han love.

– Arbeiderpartiet er klare på at vi ikke skal ha eiendomsskatt på bolig, sier han.

Om skatt på verk og bruk sier han følgende:

– Vi må ha eiendomsskatt på kraftverk, slik det er i dagens Forsand. Så får vi tenke litt på hvordan vi gjør med næringseiendommer. Den runden skal vi ta når vi har slått oss sammen, sier Wirak.

Han understreker at det ikke vil være mulig å beholde skatt på verk og bruk i kun Forsand-delen av nye Sandnes etter sammenslåingen.

– Og det hadde heller ikke vært aktuelt. Det skal være likt for hele kommuen, sier han.

Ellers mener ordføreren rådmannens budsjettforslag er summen av måten Sandnes har vært styrt etter de sju siste årene.

– Vi har hele tiden sagt at vi skal ha tæring etter næring, og nå får vi gevinsten. Arbeidsledigheten er på vei ned, flere kommer til byen og det er fart i økonomien. Ikke veldig stor fart, men ting går i riktig retning. Nå har vi lagt et glimrende grunnlag for god utvikling i Sandnes, mener ordføreren.

I rådmannens budsjettforslag viser Bodil Sivertsen til at det de kommende årene vil bli langt flere eldre enn i dag. Rådmannen peker på at måten det tenkes om eldreomsorg må endres, og at gode hjemmetjenester kan minske behovet for nye sykehjemsplasser.

– Vi skal bygge de sykehjemsplassene vi har bruk for, men vi er enige i at vi skal legge til rette for de eldre som ønsker å bo hjemme. Slik har også politikken vært i mange år. Da forsvinner litt av behovet for sykehjemsplasser. Men vi skal bygge når det er behov for det, understreker Wirak.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...