Ønsker «lekkasje-saken» til politisk behandling

BETENT: Forsand-ordfører Bjarte S. Dagestad (på talerstolen) og varaordførar Tore Hans Mikkelson (til høyre), er dypt uenige i kommunesammenslåingen av Forsand og Sandnes. Varaordføreren har sammen med Ole Tom Guse (KrF) og Roar Larsen (Ap) sendt inn et forslag om å ta opp «lekkasje-saken» som en egen politisk sak i kommende kommunestyre. Paul Løland sitter til venstre. Foto: Elin Moen Karlsen, Strandbuen.

«Nierbanden» på Forsand sendte fredag en felles henvendelse til øverste politiske leder i kommunen. De ber Bjarte S Dagestad (H) om å opprette en drøftingssak vedrørende det fremtidige miljøet i kommunestyret.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2018 kl 07:27

– Med bakgrunn i det som har skjedd i det siste med «lekkasjer» av private samtaler, ber gruppelederne i Forsand KrF, Ap og Sp ordføreren om å sette opp en drøftingssak om det politiske miljøet i førstkommende kommunestyret 9. mai, lyder anmodningen.

Les også: Forsand-politiker er politianmeldt

Varaordfører Tore Hans Mikkelson står som avsender av eposten sammen med Ole Tom Guse (KrF) og Roar Larsen (Ap).

Ordfører Bjarte Sveinsvoll Dagestad (H) ber i sitt svar om at denne saken sendes inn i henhold til kommunens politiske reglement.

– En vanlig måte å fremme en slik sak er for eksempel ved en interpellasjon. Husk fristen på tre dager, sier Bjarte S Dagestad i sitt svar.

Må følge regelverket

Til Sandnesposten sier Dagestad at det ikke ligger dramatikk i hans svar.

– Jeg ber dem å følge reglementet. Det er noe alle må forholde seg til. Det er ikke slik at alle som ønsker, uten videre kan opprette en egen sak i kommunestyret. Det finnes regler. Derfor la jeg til interpellasjon som ett eksempel, sier Dagestad.

Les også: Forsand Høyre er rystet over Ole Tom Guse (KrF)

Etter at Sandnesposten avslørte deler av den spesielle internkommunikasjonen mellom politiske motstandere av kommunesammenslåingen, har det betente miljøet i Forsand-politikken om mulig forverret seg. «Nierbanden», som er sterkt imot kommunesammenslåing, gikk til politianmeldelse av Florian Schwenke for det de mente var brudd på straffeloven. De var overbeviste om at det var Schwenke som hadde lekket papirene til flere mottakere.

Ærekrenkelse

I forrige uke sto Schwenke frem i Sandnesposten. Han uttalte at han overhode ikke har noe med lekkasjen å gjøre. I samme intervju gjorde han det klart at en motanmeldelse er til vurdering.

Les også: Forsand Senterparti går til frontalangrep

– Jeg ble lagt til samtalegruppen med vilje. Det har jeg skriftlig bevis for. Mine foreldre bor også midt oppi alle ryktene som startet om meg etter anmeldelsen. Jeg har ikke gjort noe galt i denne saken. I tillegg er jeg politiker. Slike beskyldinger er ærekrenkende, og det vil jeg ha meg frabedt. Jeg fikk lovlig tilgang til samtalene, og det eneste jeg gjorde var å betro meg til min gruppe. Så la vi samtaleloggen bort, sier Schwenke.

Les også: Ble anmeldt – slår kraftig tilbake

Politianmeldelsen ble umiddelbart vurdert og henlagt. Politiet oppga «bevisets stilling» som årsak til henleggelsen.

Sandnesposten har mandag forsøkt å komme i kontakt med varaordfører Tore Hans Mikkelson uten å lykkes.

Les også: Stortinget går for Nye Sandnes

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...