Oppfyller gammel drøm i Langgata

SATSER: Mange frisører og stor konkurranse hindrer ikke Bente Nødland Hølland (foran) og Stine Agnethe Frøiland i å oppfylle drømmen om en egen salong i hjembyen. Foto: Trond Eirik Olsen

At det allerede vrimler av frisørsalonger i Sandnes skremmer ikke to driftige sandnesdamer.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

LANGGATA: – Hadde det ikke vært for at vi sammen har nærmere 40 års erfaring som frisører i byen og samtidig brenner for Sandnes, hadde vi nok aldri gjort dette. I tillegg til lysten med å starte opp og drive noe selv, er det svært mye sandnespatriotisme bak denne oppstarten. Basert på at det allerede er mange frisører i byen vil nok flere si at vi tar en sjanse, men vi har stor tro på at dette skal gå rundt, sier Bente Nødland Hølland (46).

Patriotisme

Sist uke kunne Nødland Hølland, sammen med Stine Agnethe Frøiland (28) åpne dørene til nok en frisørsalong i Sandnes. Frisør Bente & Stine er navnet på den nye salongen i Langgata 40.

– Fordelen vår er at vi som frisører har bygget opp en solid kundekrets som vi nå tar med oss. Vi kjenner også hverandre godt ettersom vi har jobbet sammen i andre salonger. Vi hadde neppe våget dette spranget uten å ha med oss dette i kofferten, sier Nødland Hølland, som mener plasseringen av den nye salongen knapt kunne blitt bedre.

– Nå er vi plassert midt i hjertet av byen vi begge brenner for. Langgata er inne i en svært positiv utvikling og denne vil vi gjerne være en del av. Det er stadig flere folk å se i gata, som i dag har en herlig blanding av flotte nisjebutikker og ikke minst stadig flere spisesteder med uteservering. Under Blink-festivalen var det nesten en magisk stemning. Holder vi koken oppe vil sentrum kunne blomstre mye framover, sier hun og fortsetter:

– Langgata framstår mer og mer som den gata jeg husker fra min egen oppvekst. Da var det også mye folk og liv i gata. Å starte egen salong i byen vi er så glad i er på mange måter en drøm som endelig går i oppfyllelse.

Gjort alt selv

Noen større omkostninger med etableringen har de to frisørene ikke hatt. Alt av inventar er hjemmelaget og salongen er innredet og komponert med god hjelp av snekkerdyktige handyfolk i nærmeste familie og vennekrets.

– Av det vi har kjøpt inn er det mye brukt. Vi har bevisst holdt kostnadene nede, men vi er svært fornøyd med resultatet. Jeg synes vi har klart å gjenskape den litt lune atsmosfæren vi i utgangspunktet ønsket ha, sier Nødland Helland.

Bra med mangfold

At det stadig dukker opp frisørsalonger som tilbyr billige klipp på timen skremmer heller ikke de to damene fra å satse.

– Jeg tror det er plass for alle. Folk trenger alltid hårklipp og noen foretrekker å gjøre hårklippen rimelig ved drop in, mens andre foretrekker å gjøre det i en salong med frisører de kjenner. Vi trenger mangfold og ulike typer virksomhet, sier Nødland Hølland.

– Er det planer om å utvide med flere ansatte?

– Nei, så langt har vi ingen planer i den retningen. Så langt konsentrer vi oss om å få ting til å gå rundt, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...