Oppgitt over uferdig sykkelvei

OPPGITT: Daglig leder Heidi Tjelta ved Shell-stasjonen i Åsedalen er oppgitt over at sykkelstien ved stasjonen ennå ikke har fått belysning. Foto: Trond Eirik Olsen

Årelang kamp ennå ikke i havn.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

ÅSEDALEN: En ferdig sykkelsti er til liten nytte uten belysning. Etter en årelang dragkamp for å få sykkelstien på plass venter Shell-stasjonen i Åsedalen fortsatt på at alt skal bli ferdig.

– Manglende belysning gjør at det på kveldstid oppstår svært farlige situasjoner og vi har bare ventet på at det skal skje en alvorlig ulykke. Jeg har ikke tall på alle nestenulykkene vi har vært vitne til. Det er utrolig at det skal ta så lang tid å få opp belysning, sier daglig leder Heidi Tjelta ved Shell-stasjonen i Åsedalen.

Dårlig sikt

Tjelta har flere ganger det siste året purret på Sandnes kommune i forhold til å få belysning på sykkelstien som ligger tett inntil bensinstasjonen. To lysstolper er på plass, men det hjelper lite så lenge det ikke er lykter med lys i stolpene.

– Svarene fra kommunen er vage og vi er for lengst leie av å vente. Vi får stadig høre fra forbipasserende og bilister som er innom stasjonen at de er oppgitte og redd for forholdene. Når bilister skal svinge ut fra og inn til stasjonen er sikten svært dårlig i mørket. Den eneste belysningen er fra stasjonen og det er langt fra nok, sier Tjelta.

Verkebyll

Sykkelstien ved Shell stasjonen har lenge vært en verkebyll. Arbeidet med sykkelstien har stått uferdig i flere år på grunn av uenigheter i forhold til ansvar for rekkefølgekrav. Sandnvedparken Terrasse AS, som eier blokkene bak bensinstasjonen lå lenge an til å få en tvangsmulkt på tre millioner kroner for uforløste rekkefølgekrav der sykkelstien var en del av pakken. Utbygger sa til Sandnesposten i mars 2017 at problemene skyldes uenigheter rundt hvem som hadde ansvaret for rekkefølgekravene og sluttavregninger. Kommunen har vært inne med garantier for å løse konflikten og ser man bort fra belysningene er sykkelstien nå så godt som ferdig.

– Sandnes kommune er ikke direkte part i konflikten. Ansvaret hviler på andre aktører, men vi jobber likevel med å finne en løsning så belysningen kan komme på plass snarlig, sier kommunaldirektør for kultur og byutvikling Kristin Barvik.

Ifølge Barvik skal grunnen til at det ikke er kommet opp belysning stå på at utbygger har utestående krav til Lyse som ikke er betalt.
– Denne saken har dessverre tatt alt for lang tid, men jeg både håper og tror at alt vil komme på plass om kort tid, sier hun.

– På plass i høst

Kontaktperson for Sandvedparken Terrase AS, Ketil Petterson, sier til Sandnesposten at man holder på med en prosess i forhold til overføring av penger for å få lysene på plass.

– Sykkelstien er klar bortsett fra selve belysningen og vi håper at dette vil komme på plass snarlig. Målet er å få alt i orden før det begynner å bli mørkt om kvelden, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...