Sandnesposten A/S

Opposisjonen vil gi mer til fattige familier

BUDSJETT: De tre opposisjonspartiene Høyre, Krf og Venstre vil i år legge fram et felles budsjettforslag. Her vil de øke midlene til fattige barnefamilier. Fra venstre: Solgull Klette (H), Signe Njikamp (Krf) og Kenny Rettore (H). Foto: Trond Eirik Olsen

Ved å holde barnetrygden utenfor beregningen av sosialhjelp, vil de tre opposisjonspartiene H, Krf og Venstre gi mer til fattige barnefamilier i Sandnes i sitt budsjettforslag.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.11.2018 kl 07:57

BUDSJETT: – Vi mener at dette tiltaket er nødvendig i kampen mot barnefattigdom. Sandnes har en helt annen demografi enn mange sammenliknbare kommuner. Over 30 prosent av innbyggerne er under 19 år. I fjor var det hele 946 personer som levde under fattigdomsgrensen i Sandnes og tallet har vært økende. Skal vi bekjempe barnefattigdom trengs det målrettede tiltak, sier Solgull Klette (H).

Ulike ordninger

De tre opposisjonspartiene H, Krf og Venstre vil i år legge fram et felles budsjettforslag, og så langt har de blitt enige om å legge inn ekstramidler til bekjempelse av barnefattigdom.

Grepet som de tre posisjonspartiene nå håper skal hjelpe er å fjerne ordningen der kommunen legger inn barnetrygden i beregningen av sosialhjelp for fattige familier. I dag er det ulike ordninger i norske kommuner. I de fleste rogalandskommunene gir barnetrygd kutt i sosialhjelp mens man i storbyer som Oslo holder barnetrygd utenfor når sosialhjelpstøtten beregnes.

– Vi trenger i dag flere tiltak for å komme fattigdommen til livs og Sandnes for få konkrete tiltak. Det er heldigvis lagt til rette for at førstegangsetablerere skal kunne bosette seg i kommunen, men vi har fremdeles en vei å gå. Vi bør se til de kommunene som har innført ordninger der barnetrygden holdes utenfor beregningen av sosialhjelp, sier Kenny Rettore (H) og fortsetter;

– Det beste tiltaket for å bekjempe fattigdom er selvsagt å sørge for at de voksne i fattige familier kommer seg ut i fast arbeid, men samtidig må vi sørge for at barnetrygden kommer fram til de familiene som trenger den mest. I dag får alle barnefamilier barnetrygd uansett inntekt og fordelingen blir skjev.

3,8 millioner ekstra

Ifølge Klette vil tiltaket føre til at sosialhjelpstøtten for fattige barnefamilier vil øke med 970 kroner per barn. Den økte støtten vil komme til å koste Sandnes kommune 3,8 millioner kroner årlig. Dette vil de tre opposisjonspartiene først og fremst finansiere gjennom omdisponeringer, men de tre partiene ønsker også å ha skatt på kraftnett og kraftverk. Det vil også åpnes opp for private og ideelle organisasjoner innen drift av ulike tjenester.

Kjernesak

Signe Njikamp (Krf) sier at tiltaket vil være en kjernesak for Krf. Hun fremmet i fjor et forslag i bystyret om å holde barnetrygden unna beregningen av sosialhjelp, men fikk da ikke støtte av de to posisjonspartiene Ap og Frp.

– Jeg er glad for at dette nå blir løftet opp igjen. Det er for mange fattige familier i Sandnes og det er sosialt urettferdig at disse skal måtte lide for at de mottar barnetrygd. Det er jo ikke slik at man kutter i lønnen til folk fordi de mottar barnetrygd. Dette handler om prioriteringer og jeg synes det trist at posisjonen ikke vil ta grep, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...