Ordføreren i Stavanger oppfordret til dialog

DIALOG: Gruppelederne og ordfører Christine Sagen Helgø (H) pratet sammen utenfor bystyresalen i Stavanger. Foto: Frode Olsen

I forkant av mandagens bystyremøte i Stavanger, gikk alle gruppelederne og ordføreren ut av rådhuset for å prate med Bomfritt Jæren, som forberedte seg til aksjon mot bomstasjonene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.11.2018 kl 17:57

De var en smule overrasket, bomaksjonistene som sto på utsiden og forberedte seg til en stille demonstrasjon mot bommene i forbindelse med bystyremøtet.

Uten forhåndsavtale kom ordfører Christine Sagen Helgø (H) og alle gruppelederne i ut for å slå av en prat med demonstrantene.

– Jeg tenkte, at siden dere mener at vi ikke hører på dere, så var dette en passende anledning til å slå av en prat. Nå er alle gruppelederne samlet, og jeg gjør regning med at dere har ting på hjertet, sier Christine Sagen Helgø.

Jan Ove Sikveland

Ordføreren i Stavanger kikket med et vennlig blikk mot Jan Ove Sikveland, som i forbindelse med forrige bystyremøte, fikk bot på 25.000 kroner for ordensforstyrrelse.

– Du hadde jo mye på hjerte sist du var her, og jeg gjør regning med at du kanskje har noen spørsmål du ønsker å stille oss, smiler Christine Sagen Helgø til Sikveland.

Les også: Fra aktiv protest til stille avsky

Han tok utfordringen på strak arm og stilte spørsmål om hva ordføreren og de andre i styringsgruppen kommer til å gjøre i forbindelse med det de tror blir mange inkassovarsler fra Ferde til folket.

Sikveland med flere lurte også på hvordan de nå forholder seg til at inntjeningen så langt er 60 millioner kroner lavere enn planlagt. De frykter økte priser.

– Når det gjelder inkassovarsler og økonomiske utfordringer så har ikke jeg svaret på det nå, og jeg er ikke sikker på om det er jeg som skal jeg svare på akkurat dette. Når det gjelder inntjening så kommer det penger inn, og tallene vi ser fremover vil danne grunnlaget for detaljene i pågående forhandlinger. Det sier seg selv at en økning av prisene vil være en svært upopulær avgjørelse, sier Sagen Helgø.

Ba om innspill

Politikerne fikk mange korte innspill. En kvinne fortalte at hun ikke lenger kunne besøke sin mor, og at hun nå var «tvunget» til å selge der hun bor. Andre lurte på hva som ville skje dersom «alle» nå begynte å ta buss eller sykle. Hvem skulle da betale, spurte noen?

Ordføreren og gruppelederne hadde selvsagt ikke svar på alle spørsmål, men Christine Sagen Helgø kom med en tydelig oppfordring.

– Istedenfor at vi står som to fronter, oppfordrer jeg til dialog. Dersom dere har innspill til hvilke justeringer som bør og kan gjøres, så tar vi gledelig mot innspill, sier ordføreren i Stavanger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...