Ordføreren slår knallhardt tilbake mot Seland

I HARNISK: Ordfører Stanley Wirak (Ap) er regelrett sint over uttalelsene til Thor Magne Seland (H). Foto: Frode Olsen/Trond Eirik Olsen

Gruppeleder Thor Magne Seland i Høyre mener kommunen den senere tiden har hatt så mange grumsete behandlinger at det kan gå utover omdømme og folkets tillit. Stanley Wirak (Ap) tar avstand fra høyretoppens uttalelse.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2018 kl 13:41

– Det finnes for eksempel ingen grunn til at detaljene rundt salget av rådhuset skulle vært unndratt offentlighet. For å bruke et uttrykk på dialekt så var deler av den prosessen «heilt på tryne». Vagle næringspark er en annen sak med unødvendig grums med tanke på habilitetsspørsmål. Dale-saken har også vært mye omtalt. Selv om det i større grad er en sak for fylket, så har sentrale Sandnes-politikere vært involvert også her, sa Thor Magne Seland (H) til Sandnesposten torsdag.

Bakgrunnen for uttalelsene var avdekkingen av at Sandnes eiendomsselskap KF har kjøpt konsulenttjenester av selskapet Deloitte AS til en verdi på 1,4 millioner uten at det foreligger avtale om bruk av dette konsulentfirmaet i henhold til kommunens regler for anskaffelser.

LES OGSÅ: Frykter for kommunens oppgave

Ordfører Stanley Wirak tar avstand i fra Selands uttalelser.

– Jeg reagerer veldig sterkt på at Seland gir uttrykk for at kommunen og vår administrasjon ikke gjør jobben skikkelig. Med slike uttalelser er det jo han som eventuelt river ned omdømmet. Vi er en kommune som forvalter rundt fire milliarder kroner. Saken fra eiendomsselskapet utgjør en ørliten del av helheten. Det skulle muligens vært rammeavtaler i denne forbindelse, og dette bli nå ordnet, sier Wirak.

Ordføreren mener Thor Magne Seland skyter grunnløst fra hoftepartiet.

– Når det gjelder habilitetsspørsmålet på Vagle er det Stortinget som bestemmer reglene, og vi følger bare disse. Det vet Thor Magne Seland meget godt selv. Han refererer også på at deler av rådhussalget skulle unndras offentligheten. Da jeg spurte om dette i bystyremøtet var det ingen som protesterte på den avgjørelsen, og Thor Magne Seland satt i salen, sier Wirak.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...