Origi utvist for å ta kvelertak på motspiller

Arnold Origi var glodhet på tampen av kampen. Foto: Rune Eikeland

Alt tyder på at Sandnes Ulf-keeper Arnold Origi blir suspendert i minst tre kamper. Reservekeeper Deniss Korneiciks er skadet og har trent alternativt i en måned med et vondt håndledd.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.06.2018 kl 09:49

Sandnes Ulf – Aalesund 1-2:

Kort om kampen: Sandnes Ulf tok ledelsen ved Niels Vorthoren etter 49 minutter på kampens første målsjanse. Frem til da hadde Sandnes Ulf spilt en god taktisk kamp i 4-5-1, der serielederne fra Ålesund ikke skapte en eneste målsjanse. Men etter ledermålet åpnet kampen seg mer, der en egentlig skulle tro at Sandnes Ulf ville prøve å stenge butikken totalt igjen. Og Aalesund snudde også kampen med sine to første målsjanser i kampen i det 66. og 73. minutt. Begge gangene på frispark nede ved sidelinjen som ble slått inn i feltet. Det første blir headet i mål fra elleve meter, det andre knallet inn på volley fra omtrent samme hold.

Erixon Danso var svært nær ved å utlikne som innbytter ti minutter før slutt, men ballen smalt i stolpen.

Drama på overtid

Fire minutter på overtid blir det full fyr i teltet når Arnold Origi kommer opp på corner. Han er ikke mange centimetere fra å få foten på ballen heller, men det blir blåst frispark utover – og i det øyeblikket er kampen kjørt for Sandnes Ulf.

Da koker det over for Origi.

Som tar kvelertak på Adam Arnarson. Og får direkte rødt kort.

– Det var et greit rødt kort. Og jeg frykter at han får flere kamper, innrømmet trener Bengt Sæternes etter kampslutt.

Origi selv mener han ikke har gjort noe galt.

– Jeg synes ikke det er rødt kort. Det er litt knuffing i kampens hete, jeg har lyst til å vinne og er frustrert. Jeg viser bare engasjement, sier Origi.

– Men du tar kvelertak på Aalesund-spilleren?

– Ja, vi tar kvelertak på hverandre. Han får gult kort, mens jeg får rødt. Det er keeperen deres som får meg utvist når han roper at jeg skal ha rødt kort. Skal jeg ha rødt kort, skal Aalesund-spilleren også ha det. Jeg gjør ikke noe galt, mener Origi.

Voldsom oppførsel

I likhet med Sæternes, er heller ikke dommeren helt enig i at Origi ikke gjør noe galt.

– Sandnes Ulf-keeper Arnold Origi tar kvelertak på en Aalesund-spiller, og da får han rødt kort for voldsom oppførsel, forteller dommer Sivert Øksnes Amland fra Fana IL.

– Jeg gir også gult kort til en Aalesund-spiller (Adam Arnarson) for knuffing etter en masseansamling inne i feltet, forteller dommeren, som ikke kjenner seg igjen i Origis versjon av at en Aalesund-spiller også tar kvelertak i samme situasjon.

– Jeg så ikke at en Aalesund-spiller tok kvelertak, sier Sivert Øksnes Amland, før han har sett på TV-bildene.

Dette var før han hadde skrevet i dommerrapporten, og TV-bildene kan også påvirke Origis straff.

Origi forlater heller ikke banen uten protester etter utvisningen, noe som kan føre til strengere straff. Sandnes Ulf-keeperen sparker også til fjerdedommerens skilt på vei inn i garderoben, noe som helt sikkert vil bli omtalt i dommerrapporten.

Erstatteren, Deniss Korneiciks, har trent alternativt med et vondt håndledd den siste måneden. Han skal være klar til å steppe inn, men er likevel langt fra 100 prosent kampklar.

– Det er aldri bra å miste førstekeeperen. Men Deniss har vært god for oss han, og vi håper at han har leget skaden i håndleddet nå, sier Sæternes.

1. divisjon fotball, menn
Sandnes stadion, 17. juni
Sandnes Ulf 1 (0)
Aalesund 2 (0)
Mål: 1-0 Niels Vorthoren (49), 1-1 Kaj Ramsteijn (66), 1-2 Sonni Nattestad (73)
Gule kort: Axel Kryger, Adam Ørn Arnason
Rødt kort: Arnold Origi (90+5)
Solgte billetter: 1449
Sandnes Ulf (4-3-2-1): Arnold Origi – Herman Kleppa (Deniss Korneiciks fra 95.), Akinshola Akinyemi, Jasmin Bogdanovic, Daniel Edvardsen – Axel Kryger, Kristian Brix, Andreas Dybevik – Vegard Erlien (Kachi fra 66.), Vegard Aasen (Erixon Danso fra 74.) – Niels Vorthoren

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...