Sandnesposten A/S

Laurdag brakar det laus: Ormskrik har lyst til å vinna

KONKURRANSE: Ormskrik frå Sandnes er eit av fire band som er med i finalen til Metal 2 The Masses laurdag. Foto: Privat

Sandnesbandet Ormskrik deltar for andre året på Metal 2 The Masses på Tribute laurdag. Og dei deltar for å vinna.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.06.2017 kl 09:53

Laurdag er det finale i konkurransen der eit band får gå vidare for stå på scenen på ein av verdas største og viktigaste metalfestivalar i England, nemleg Bloodstock. Sandnesbandet Ormskrik er eit av fire band som skal i elden laurdag.

Avgjerande

– Me ser på denne konkurransen som veldig viktig. Vinn me, har me høve til å koma oss ut av regionen, seier gitarist Aleksander Skjæveland, gitarist i Ormskrik.

Han slår fast at vegen vidare avheng nå litt av korleis det vil gå i helga.

– Me går ei spennande tid i møte, fortel han.

Musikk-elevar

Så er det også slik at dei fire gutane i bandet tysdag hadde eksamen i musikkleiing i faget bandmetodikk på Vågen vidaregåande. Dei har det travelt med musikk på alle område.

– Prosessen med denne konkurransen på Tribute med å spela konsert og treffa andre band hjelper oss også med å utvikla oss som band.

Bandet fryktar mest konkurransen frå sørlandsbandet Vorbid i helga. Dette bandet speler trash. Dei andre banda som skal konkurrera er Todesking, eit ungt black metal-band frå Stavanger og Beyond Mara, som også er frå Stavanger.

Black trash

Fleire av bandmedlemane skal i militærteneste etter vidaregåande skule. Skjæveland seier bandet vil halda fram, men ser for seg at andre musikarar vil steppa inn i mellomtida.
– Me legg ikkje ned bandet. Det er heilt sikkert!

Bandet speler melodiøst black trash, der dei har innslag av folkemusikk og black metal.

– Me prøver å ha litt eigen sjanger, det trur eg er vårt sterkaste kort, seier Skjæveland.

Ormskrik deltok også på Metal 2 The Masses i fjor. I år håper dei at britiske Simon Hall vil gå for dei. Det kan i så fall bety mykje for dei unge musikarane frå Sandnes.

Arrangementet begynner klokka 20.00.

– Profesjonelt

Gitaristen rosar konkurransen som Sandnes Rockeklubb arrangerer i helga.

– Det er veldig bra og profesjonelt det dei gjer. Konkurransen set også Sandnes litt på kartet. Eg veit ikkje om andre stader i Norge som har noko liknande. Sandnes Rockeklubb er utruleg flinke, og dei er flinke på undergrunnsband.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...