Sandnesposten A/S

Over 300 har signert mot anleggsveien

BESTEMT: Kommunen har bestemt at anleggstrafikken skal gå i Solaveien. I enden skal det lages en provisorisk anleggsvei forbi barnehagen og opp til tomten. Nå har over 300 skrevet under på en underskriftskampanje mot at anleggsveien skal gå nettopp her. Foto: Frode Olsen

Dermed må innbyggernes bekymringer angående anleggsvei til Sandnes Ulfs nye stadion behandles politisk.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Flere naboer har uttrykket sterk misnøye med anleggsveien hvor lastebiler og gravemaskiner skal kjøre inn og ut i forbindelse med byggingen av Sandnes Ulfs nye stadion.

På minsak.no har det nå kommet inn over 300 underskrifter mot anleggsveien, og dermed har innbyggerne rett til å få sin sak politisk behandlet.

– Uforsvarlig

Innbyggerne som står bak underskriftskampanjen skriver på minsak.no at de føler seg overkjørt av kommunen. Blant annet skriver de følgende:

– Kommunen kjører over sine innbyggere for å legge til rette for at Sandnes Ulf får starte byggingen av ny stadion så fort som mulig. Vi ber derfor deg signere dette oppropet for å stanse det vi mener er en uforsvarlig og svært forenklet saksbehandling av anleggsvei gjennom Smeaheia. 26. april avholdt Sandnes Ulf informasjonsmøte om nytt stadion. På dette møte kom det frem at anleggsvei til ny stadion skal gå forbi Stangeland skole, gjennom Solaveien, og videre forbi Ormaskogen barnehage hvor det skal bygges en helt ny anleggsvei i friområdet.

– Veien slutter like ved Smeaheia skole og Smeaheia barnehage. Noe som vil påvirke skoleveien og hverdagen til flere hundre barn og unge. Nyheten kom overraskende på alle naboer, skoler og barnehager i området, som ikke har vært informert underveis om valg av trasé. Den nå valgte traseen har aldri tidligere vært nevnt, hverken i reguleringsplanene eller i ROS-analysen som ble lagt til grunn for vedtatt reguleringsplan. Naboer, skoler og barnehager reagerer på at de ikke har mottatt nabovarsel eller at veien, som med over 3000 tunge kjøretøyer over en periode på to år, ikke er byggesaksbehandlet, heter det i oppropet som er signert Aksjonsgruppa - Ingen anleggsvei gjennom Smeaheia.

Gruppeleder Annelin Tangen (Ap) sier følgende om at underskriftskampanjen har fått over 300 underskrifter:

– Slik er demokratiet, og det er bra en har muligheten til å få saker opp til politisk behandling. Når det kommer til denne saken, må vi ta stilling til den når den kommer opp. Men vi fikk en orientering i formannskapsmøtet mandag om anleggsveien, sier Tangen og legger til at hun ikke har noen grunn til å tvile på arbeidet kommuneadministrasjonen har lagt ned i å utarbeide planene for anleggsveien.

– De har gått gjennom saken en gang til og mener alternativet som foreligger er det som skjermer barn og barnetråkket best mulig. Men som sagt, vi vil se på dette om igjen når dette kommer opp til politisk behandling, sier Tangen.

Som Sandnesposten kunne fortelle tidligere denne måneden, har flere klaget på den valgte anleggsveien som går forbi både skole og barnehage.

Mer om den saken kan du lese her.

Nytt informasjonsmøte

I tillegg har Sandnes Ulf kalt inn til nytt informasjonsmøte om status omkring Østerhus Arena 15. mai klokken 18.

Her vil det delta representanter fra Sandnes Ulf, Prosjektil, Masiv og Sandnes kommune delta. Her opplyser klubben selv på sin nettside at det blir en orientering om siste status rundt Østerhus Arena, samt informasjon om byggeperioden og betydning for nærområdet under anleggsperioden før det blir anledning til å stille spørsmål.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...